ATP Antwerp: Sinner ga je poslal nazaj v šolo

Čeprav je ta teden v Antwerpu Lloyd Harris igral odlično, ni imel prav nobenih možnosti proti Janniku Sinnerju, ki ga je suvereno in rutinirano premagal s 6:2 in 6:2. Italijan bo v finalu igral proti Diegu Schwartzmanu, ki je s 6:4 in 6:0 porazil Jensona Brooksbyja.

e0060 16349177011730 1920 - ATP Antwerp: Sinner ga je poslal nazaj v šolo
Jannik Sinner (Foto: https://www.sportskeeda.com)

Prvi nosilec je odhitel v 5. finale letos. Slavil je po 87 minutah. 20-letnik je predvsem blestel z osnovne črte, kot smo od njega že navajeni, a se ni bal približati mreži in zaključiti točko, ko se je ponudila priložnost. “Zelo sem zadovoljen, da mi je uspelo priti do finala. Bila je odlična atmosfera. Rad igram tukaj in obožujem dvoranske turnirje, tako da upam, da mi jutri uspe še ena odlična tekma. Igrišča so zelo podobna Sofiji, kjer sem že dvakraz zmagal. Tukaj se lahko dobro premikam. Zadovoljen sem z nivojem, ki sem ga prikazal danes.”

Harris je tekmoval v drugem polfinalu letos, po tem ko je v Dubaju prišel vse do finala. 24-letnik igra dobro že vse od OP ZDA prejšnji mesec. Upajmo, da ga poraz ne bo preveč potrpl ter da bo blestel še ob zaključku sezone.

Sinner bo v finalu v nedeljo ob 12. uri naskakoval peti naslov ATP v karieri in četrtega letos po Sofiji, Washingtonu in Melbournu, Schwartzman pa ima v svoji zbirki pet naslovov, enega tudi z letnico 2021 (Buenos Aires).

* Antwerpen, ATP (584.125 evrov):
– polfinale
Jannik Sinner (Ita/1) – Lloyd Harris (JAR/7) 6:2, 6:2;
Diego Schwartzman (Arg/2) – Jenson Brooksby (ZDA) 6:4, 6:0.