Artnak se je po zmagi nad Črno Goro zahvalil zdravniški službi in fizioterapevtu, Kupčič pa selektorju

Slovenska moška reprezentanca je po porazu s Severno Makedonijo v drugem dvoboju v tretji regionalni skupini Davisovega pokala v Ulcinju premagala Črno goro z 2:1. To pomeni, da se bo danes v tekmi za napredovanje v višji rang tekmovanja pomerila z Moldavijo.

Sebastian Dominko s Kupčičem dobil odločilni dvoboj proti Črnogorcem.

V izjemno zahtevnih razmerah sta prva na igrišče prišla Sebastian Dominko in Petar Jovanović. Po 2 urah in 12 minutah je bil z rezultatom 2:6, 6:3 in 6:4 uspešnejši Črnogorec. “Ni se izšlo po načrtih. Bila je velika borba. Na koncu je do zmage prišel tekmec. Z igro ne morem biti zadovoljen, ampak sem pokazal dobro borbo. Vračal sem se iz izgubljenih situacij, na koncu pa mi je zmanjkalo tudi nekaj sreče,” je po porazu dejal Dominko.

Sledil je nekajurni premor zaradi previsokih temperatur, nato pa je sledil dvoboj med Borom Artnakom in Rrezartom Cungujem. Artnak je imel dan pred tem na dvoboju s  Severno Makedonijo hude krče, tokrat pa je svojo nalogo opravil z odliko. Tekmeca je premagal z 2:0 v nizih. “Na včerajšnji tekmi sem doživel vročinski udar. Znašel sem kar v velikih težavah. Čisto me je pobralo po tekmi v sobi. Na dvojice sem tako žal prišel v hudih krčih, ker se ni dalo več spremeniti. Z ekipo smo naredili dobro regeneracijo, predvsem bi se rad zahvalil zdravniški ekipi in našemu fizioterapevtu Mihi Mihaliču, ki me je pripravil za današnjo tekmo. Danes sem dal vse od sebe. Pomagalo je, da sva zaradi previsoke temperature začela nekoliko kasneje. Zasluženo sem zmagal,” je po izenačenju na 1:1 dejal Artnak.

Do odločitve je tako prišlo po igri dvojic. Kapetan Grega Žemlja je na igrišče poslal dvojico Sebastian Dominko / Jan Kupčič, ki je prvi niz dobila s 6:2, delo pa dokončala v podaljšani igri drugega niza. “Hvala selektorju za prvi nastop v Davisovem pokalu. Tekma je bila zelo napeta, odigrala sva na solidnem nivoju. Vesel sem, da sva zmagala,” je po zadnji tekmi rekel Jan Kupčič.

Danes Slovence čaka tekma z Moldavijo.

Davisov pokal, III reginalna skupina
(Ulcinj, Črna Gora)

1. dvoboj, 20.6.

SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA 1:2
Križnik M. – Bugarikj B. 3 : 6, 3 : 6.
Artnak B. – Deari 6 : 4, 7 : 6(5).
Artnak B./Dominko S. – Bugarikj B./Huseinović A. 0 : 1

2. dvoboj, 21.6.

SLOVENIJA : ČRNA GORA 2:1
Dominko S. – Jovanović P. 6 : 2, 3 : 6, 4 : 6.
Artnak B. – Cungu R. 6 : 2 , 6 : 3.
Dominko S./Kupčič J. – Knežević S./Samardžić M. 6 : 2, 7 : 6(2).

Vir: Tenis Slovenija