Artnak: “Podobna tekma kot lani proti Paragvaju, tudi tam sem namreč izgubil prvi niz in nato gladko zmagal”

Bor Artnak v dveh nizih boljši od 397. igralca sveta. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Slovenska teniška reprezentanca po prvem dnevu dvoboja v II. svetovni skupini Davisovega pokala proti Estoniji vodi z 2:0. Za Slovenijo sta zmagala Bor Artnak in Aljaž Bedene.

Bor Artnak (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Najprej je na igrišče v Portorožu stopil Bor Artnak. Proti vrstniku iz Estonije Marku Lajalu ni začel najboljše, saj je prvi niz izgubil s 6:0. “Mark je začel res dobro, igral je v visokem ritmu, kar mi ni ustrezalo. Pričakoval sem malce drugačno igro od njega, a sem se po prvem nizu umiril, s kapetanom pa sva se pogovorila, kako bi ga lahko ranil. V prvem nizu nisem našel ritma na servis, v drugem pa mi je to uspevalo precej bolje.”

In res, nadaljevanje je bilo z Borove strani povsem drugačno. Drugi niz je dobil s 6:1, tretjega pa s 6:3. “Podobna tekma kot lani proti Paragvaju, tudi tam sem namreč izgubil prvi niz in nato gladko zmagal. Vedno je lepo igrati pred domačim občinstvom v Portorožu, pogoji mi zelo ustrezajo. Dvoboj se je končal tako, da je težko prihajal do ‘break’ žogic. Vidi se, da sem bil osredotočen na svoj servis in čakal na prvo priložnost. Ko mi je uspel odvzem servisa v drugem nizu, sem vedel, da se bo tekma obrnila. Kasneje sem igral zelo pametno in srečen sem, da sem Sloveniji prinesel prvo točko,” je bil po dvoboju presrečen Artnak.

Sloveniji je drugo zmago prigaral Aljaž Bedene. In to mnogo težje kot smo pričakovali, kot je pričakoval tudi sam. Tekmec je bil Kristjan Tamm (970. ATP). “Po pravici povedano smo vsi pričakovali, da bo lažje. Tudi po tistem,kar sem si pogledal, nisem pričakoval, da bo tako dobro serviral nekdo, ki je malce nižje rasti. Sploh v prvem nizu sem bil presenečen, zadeval je blizu črt, res pa je, da sem imel tudi sam nekaj nesreče. Vendar sem vedel, da se bo, ko bom vzpostavil stik na returnu in dal nekaj žog v polje, malce izgubil in utrudil, bolj kot bo dvoboj trajal,” je dejal Bedene, ki prvi niz izgubil po podaljšani igri, drugega je dobil s 6:3, tretjega pa s 6:4. “Dobro, da je Bor po zelo slabem začetku obrnil tekmo v svojo korist in izkoristil napake tekmeca. Zdaj vodimo z 2:0 in se bomo odločili, kako bomo jutri igrali dvojice. Še en zanimiv dan je za nami, jutri pa znata biti ena ali dve zanimivi tekmi, a precej bolje je voditi z 2:0, kot da je 1:1 ali 0:2,” je dejal Bedene, za katerega je bil to, če bo Slovenija jutri zmagala v igri dvojic, zadnji dvoboj med posamezniki v karieri: ”Ker so to zadnje tekme, mi lahko kasneje tudi telo odpade. Tudi če bodo kakšne bolečine, lahko stisnem. Trenutno ni nič hujšega, še vedno sem v redu in mislim, da sem pripravljen.”

SLOVENIJA : ESTONIJA 2:0*
Artnak B. : Lajal M. 0:6, 6:1, 6:3
Bedene A. : Tamm K. 6:7(5), 6:3, 6:4
Bedene A./Kavčič B. – Raisma K./Siimar M. [17.9.]
Bedene A. – Lajal M. [17.9.]
Artnak B. – Tamm K. [17.9.]

Vir: Tenis Slovenija