Argentinec Hernan Casanova v Mariboru nezaustavljiv (FOTO)

V Mariboru je v preteklem tednu potekal še drugi moški ITF WTT turnir zapored. Tako kot teden dni pred tem, ko so se igralci merili na igriščih TK Branik Maribor, se je tudi tokrat, na igriščih ŽTK Maribor, turnirske zmage na turnirju z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev veselil Argentinec Hernan Casanova. 

ZTK ITF Finale 220911 BW0134 - Argentinec Hernan Casanova v Mariboru nezaustavljiv (FOTO)
Casanova najboljši tudi na igriščih ŽTK Maribor. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

28-letnik iz Buenos Airesa na ATP lestvici po novi turnirski zmagi zaseda 309. mesto, a bil je že tudi višje. Leta 2018 je namreč veljal za 255. igralca sveta. Po tem, ko je v začetku septembra na igrišču TK Branik Maribor v finalu ugnal Bolivijca Murkela Delliena (379. na ATP), je tokrat v boju za turnirsko zmago z 2:0 v nizih ugnal Švicarja Damiena Wengerja (441. na ATP). Po uri in pol igre je bilo 6:0 in 7:5 v korist Argentinca, ki je prišel že do 21. turnirske zmage v posamični konkurenci na ITF turnirjih.

FOTOGALERIJA (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida) 

Kaj pa Slovenci?

V Mariboru se je 14 slovenskih predstavnikov poizkušalo v glavni del turnirja prebiti skozi kvalifikacijsko sito. Uspešna sta bila zgolj Jan Kupčič, ki je v zadnjem kolu kvalifikacij ugnal Luna Obrula, in Tino Kovačič, medtem ko je bila zadnja ovira previsoka za Tilna Kovača. 

V 2. kolo glavnega dela turnirja se je uspelo prebiti Maticu Dimicu, ki je pripravil presenečenje proti 2. nosilcu turnirja Aldinu Sektiću, bivšemu 165. igralcu sveta, ter Boru Artnaku, medtem ko so v 1. kolu obstali Jan Dimitrijevič, Tino Kovačič, Jan Kupčič in Maj Premzl. Kupčič je sicer nudil odličen odpor mladinskemu zmagovalcu Wimbledona Miliju Poljičaku, Premzl pa se je dobro upiral finalistu M25 turnirja na igriščih TK Branik Maribor, Bolivijcu Murkelu Delienu. 

Artnaka je v 2. kolu zaustavil prav končni zmagovalec Casanova, medtem ko Dimic ni imel pravih možnosti proti Srbu Stefanu Popoviću.