AO: Finec in Avstralec po dveh letih spet v finalu

Na Odprtem prvenstvu Avstralije je v konkurenci moških dvojic pred tenisači le še zaključno dejanje. Drugič sta se v veliki finale uvrstila Finec Henri Kontinen in domačin John Peers, nasproti pa jima bosta stala Francoza Pierre Hugues Herbert in Nicolas Mahut. 

HenriKontinen2019AustralianOpenDay5qH5N8KrqnMdl - AO: Finec in Avstralec po dveh letih spet v finalu
Avstralec in Finec spet delujeta izjemno. (Foto: zimbio.com)

Henri Kontinen in John Peers sta v sezoni 2017, ko sta med drugim osvojila tudi Odprto prvenstvo Avstralije in zaključni turnir najboljših 8 parov v Londonu, zares blestela, v lanskem letu pa podobnih občutkov nista našla in rezultatsko kar malce zaostala za pričakovanji.

Kot kaže sta v začetku letošnje sezone znova odlično pripravljena, saj sta se v Melbourneu brez izgubljenega niza prebila v veliki finale. Tam bosta lovila drugo skupno lovoriko na turnirjih velike četverice.

Francoza lovita prvo zmago v Melbourneu

Fincu in Avstralcu bosta v velikem finalu nasproti stala prav tako uigrana tenisača. Gre za Francoza Pierra Huguesa Herberta in Nicolasa Mahuta, ki sta prav tako kot finsko-avstralska naveza enkrat pred tem že nastopila v finalu OP Avstralije. Leta 2015 sta v finalu morala priznati premoč Italijanoma Simoneu Bolelliju in Fabiu Fogniniju. Tokrat bosta v finalu lovila 4. zmago na turnirjih velike četverice.

Med sabo četrtič

Za omenjene 4 tenisače to ne bo prvi medsebojni obračun. Do sedaj so se pomerili trikrat, z 2:1 v zmagah pa vodita Kontinen in Peers, ki sta dobila tudi oba obračuna na trdi podlagi.

OP Avstralije (Melbourne, A$ 60.000.000, trda podlaga), dvojice (M), polfinale
Mayer L./Sousa J. – (12)Kontinen H./Peers J. 1:6, 6:7(6)
(5)Herbert P./Mahut N. – Harrison R./Querrey S. 6:4, 6:2