Angelique Kerber načrtuje vrnitev na naslednjem OP ZDA

Angelique Kerber (Foto https://newsroom.porsche.com/)

Ta čas noseča nemška teniška igralka Angelique Kerber prihodnje leto načrtuje hitro vrnitev na teniška igrišča. “Mislim, da se bom vrnila konec leta. Torej bolj New York kot Wimbledon, če pa bo vrnitev mogoča že v Wimbledonu, potem pa še raje tam,” je povedala nekdanja številka 1 ženskega tenisa za nemški Sport Bild.

Angelique Kerber (Foto https://newsroom.porsche.com/)

Njen najljubši turnir Wimbledon, ki ga je osvojila leta 2018, se bo prihodnjo sezono začel 3. julija 2023. Odprto prvenstvo ZDA, kjer je zmagala leta 2016, pa 28. avgusta.

“Vzela si bom čas, kajti ko se vrnem, bo šlo zares. Želim tudi napadati in ne nastopati na turnirjih zgolj za trening,” je dejala Kerberjeva, ki spomladi prihodnje leto pričakuje rojstvo prvega otroka.

Ko bo spet potovala na turneji in igrala na turnirjih, želi s seboj vzeti tudi otroka: “Otroka ne bom pustila doma. Varuška bo zagotovo prišla z menoj.”

Zmagovalka Odprtega prvenstva Avstralije 2016 nosečnost dobro prenaša. “Vsi me sprašujejo, ali nenadoma jem drugačne stvari. Ampak nisem odkrila ničesar novega. Počutim se, da jem bolj zdravo, kot sem prej. Vendar ni ničesar, po čemer bi nenadoma močno hrepenela,” je dejala.

Kerberjeva še naprej vzdržuje kondicijo, med drugim plava in kolesari, začela pa se je ukvarjati tudi z jogo: “Nočem popolnoma opustiti vadbe. Zdaj imam le več časa, lahko bolj uživam v vsem in sem bolj sproščena.”

Tudi tenis še vedno igra, a le z otroki v svoji akademiji. Štiriintridesetletnica je že pred časom poudarila, da nosečnost nikakor ne pomeni konca kariere. Pred očmi ima poleg turnirjev še en velik cilj: olimpijske igre leta 2024 v Parizu.

“Vsekakor bi rada igrala tam. Bila sem že v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 in nekaj posebnega je igrati za svojo državo na tako izjemnem dogodku,” je povedala Kerberjeva.

Vir. Tenis Slovenija, STA