Andy Murray ob najboljšem scenariju na sceno že v Cincyju

Britanski teniški zvezdnik Andy Murray se je po operaciji kolka konec junija uspešno vrnil na tekmovanja, a za zdaj nastopa le v dvojicah. Murray, ki te dni v Washingtonu igra skupaj z bratom Jamiejem Murrayjem, je dejal, da je “zelo blizu” vrnitve med posameznike, ob najboljšem scenariju pa bi lahko zaigral že čez dva tedna v Cincinnatiju.

Murray (Foto: zimbio.com)

Dvaintridesetletni Škot, ki je že razmišljal o upokojitvi, preden se je januarja odločil za operacijo kolka, se je vrnil na sceno konec junija. Za zdaj nastopa le v dvojicah, saj je želel sprva preveriti, kako se bo obnašal kolk. Kot pravi, ne čuti nobenih bolečin, zato bo ta in naslednji teden treniral tudi za posamične tekme.

“Med posamezniki bom zaigral takoj, ko se bom počutil, da sem za takšen izziv dovolj pripravljen. V naslednjih tednih bom ob igranju dvojic na turnirjih tudi treniral za posamične dvoboje in bomo videli, kako mi bo šlo. Na tej poti bom nadaljeval, dokler ne bom pripravljen,” je dejal Murray.

“Ob najboljšem možnem scenariju bi morda lahko zaigral med posamezniki v Cincinnatiju. Če mi to ne bo uspelo, bom bržkone z mislijo na vrnitev počakal šele po odprtem prvenstvu ZDA,” je dodal teniški zvezdnik in izjavo o OP ZDA še podkrepil: “Ne bi namreč želel, da bi moral že na svojem prvem turnirju ob vrnitvi igrati na tri dobljene nize.”

Vir: Tenis Slovenija, STA 2019