Andrey Rublev in Daniil Medvedev bosta verjetno dobila prepoved igranja

Ukrajinska teniška zveza je v nedeljo pisala evropski in mednarodni zvezi z zahtevo, naj izključita Rusijo in Belorusijo.

CC Express 20220228 0925440 696x392 1 - Andrey Rublev in Daniil Medvedev bosta verjetno dobila prepoved igranja
Andrey Rublev in Daniil Medvedev bi lahko bila izključena iz mednarodne zveze (Foto: https://firstsportz.com)

Ukrajinska teniška igralka Elina Svitolina je šla še dlje. Izjavila je, da ne bo igrala svojega dvoboja osmine finala proti Rusinji Anastaziji Potapovi na turnirju WTA v mehiškem Monterreyu in “niti nobenega drugega dvoboja proti ruskim ali beloruskim teniškim igralkam, dokler teniške organizacije ne sprejmejo potrebne odločitve.”

“Ukrajinski igralci smo prosili ATP, WTA in ITF, naj upoštevajo priporočila Moka, da sprejmejo ruske ali beloruske državljane le kot nevtralne športnike, ne da bi poudarjali kakršne koli nacionalne simbole, barve, zastave ali himne,” je dejala Svitolina.

Združenje WTA je v ponedeljek objavilo posnetek ukrajinskih sester Dajane in Ivane Jastremske, ki sta nastopili na turnirju v Lyonu v dvojicah.

Dajana Jastremska je v nedeljo povedala, da je pred prihodom v Francijo z družino preživela dve noči v zaklonišču v Odesi. “Po dveh nočeh v podzemnem parkirišču sta se moja starša za vsako ceno odločila, da mene in mojo sestro pošljeta iz Ukrajine! Mama, oče, zelo vaju imava radi, pazita nase! Ljubim te, moja država,” je zapisala.

Vir: Tenis Slovenija, STA