Kevin Anderson ponosen, gleda v prihodnost

Kevin Anderson RSA v John Isner USA in the semi final of the Gentlemen’s Singles on Centre Court. The Championships 2018. Held at The All England Lawn Tennis Club, Wimbledon. Day 11 Friday 13/07/2018. Credit: AELTC/Tim Clayton

Kevin Anderson je bil morda res razočaran nad izidom finala, toda Južnoafričan je ponovno dokazal, da je eden izmed najbolj nevarnih igralcev v karavani. Od danes naprej je tudi peti igralec sveta.

Kevin Anderson do karierne uvrstitve (Foto: Zimbio.com)

32-letnik je bil po porazu izjemno pozitiven in hvaležen. Za podporo in za priložnost, da je zaigral v finalu Wimbledona, kar je samo po sebi vrhunski dosežek. Od danes naprej je najvišje uvrščeni v svoji karieri. “Nedvomno verjamem, da lahko zmagam takšne turnirje. Če bi vprašali igralce, kaj so njihove sanje, bi odgovorili, da osvojiti Grand Slam. Takšen je bil tudi moj cilj, ampak če bi me vprašali pred letom dni, ne bi bil tako siguren, da sem tega resično sposoben. Sedaj verjamem. To ne pomeni, da mi bo uspelo, ampak je pa začetna točka.”

Anderson je povedal, da je potreboval veliko časa, da je prišel do te točke. “Čutim, da sem na pravi poti. Zaupam procesu in moram nadaljevati. Če ne bom več dosegel Grand Slam finala, bo to morda ker ne bom imel sreče. Ne moreš nadzorovati vsega, ampak lahko pa dam vse od sebe. Če dam vse od sebe, potem obstaja možnost, da bom nekoč zmagal.”

Zares izvrsten dosežek za tenisača, ki se je v preteklih letih spopadel z nemalo poškodbami. “Pred leti smo si zadali cilj, da pridem med najboljši pet na svetu. Nato pa so prišle poškodbe leta 2016, in če pomislim, da sem bil pred 15 meseci še 80. igralec sveta. Sedaj pa sem peti po vrsti. To vam pove, kaj sem dosegel. Lahko sem samo zadovoljen s tem.”