Aljažu Bedenetu točka zmanjkala do zmage v Lyonu

Aljaž Bedene tako blizu, a tako daleč. (Foto: ATP/zajem zaslona)

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je bil v Lyonu izjemno blizu tega, da bi zabeležil svojo drugo zmago po juliju 2021. Na turnirju serije ATP 250 je v drugem nizu 1. kola že imel zaključno žogico, a na koncu moral priznati premoč nasprotniku. 

Aljaž Bedene tako blizu, a tako daleč. (Foto: ATP/zajem zaslona)

Aljaž Bedene (175. na ATP) je lansko leto v Lyonu prišel do četrtfinala, kjer ga je zaustavil Italijan Lorenzo Musetti, letos pa se je pot Ljubljančana končala v uvodnem kolu. Proti Soonwoo Kwonu (71. na ATP) je bil izjemno blizu zmage, a na koncu je bil Korejec tisti, ki se je veselil napredovanja v 2. kolo.

Bedene je dobro serviral, prvi niz dobil s 6:4, tudi v drugem pa že vodil s 5:2. Pri tem rezultatu je imel na servis nasprotnika že tudi zaključno žogico za zmago, a je ni uspel izkoristiti. Kwon je rezultat kasneje poravnal na 5:5, podaljšano igro drugega niza dobil s 7:4, v tretjem pa delo zaključil brez izgubljene igre.

Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec je tako pred Rolandom Garrosom na peščeni podlagi v letošnji sezoni zabeležil dva poraza in eno zmago. To je dosegel v Beogradu, kjer je na ATP 250 turnirju v 1. kolu ugnal Mikhaila Kukushkina (165. na ATP).

ATP 250 Lyon
(Francija, €534.555, pesek, zunaj)

1. kolo: Bedene A. (Slo) – Kwon S. (Kor) 6:4, 6:7(4), 0:6