Ali se bomo v kratkem poslovili od ustaljenih načinov treniranja tenisa?

Odgovore ponuja slovensko start-up podjetje Sportbot, ki je razvilo prvi mobilni teniški top na svetu. Teniški top Sportbot se je za razliko od že obstoječih naprav na trgu zmožen premikati po celotnem teniškem igrišču, ter izstreljevati žogice poljubnih hitrostivišin in rotacij. Ta unikaten sklop funkcij teniškim igralcem omogoča pristno simulacijo teniške igre, trenerjem pa dostop do povsem novih načinov treningov.

Ali bomo končno lahko uporabili moč tehnologije za tako željeni napredek na teniških igriščih?

Kot igralci tenisa vedno hrepenimo po napredku, toda pogosto nam le-ta uide iz rok. Morda smo preveč zaposleni, morda naš teniški partner ni na voljo, ali pa le ne treniramo dovolj efektivno. Če smo trenerji, si želimo, da bi naši učenci kompleksne teniške gibe osvajali hitreje in si tako prihranili neizogibne frustracije, ki nas vse spremljajo pri učenju tenisa.

Za zadovoljitev teh potreb tenisači pogosto uporabljamo teniški topove. Zaradi možnosti podajanja enakih žogic so za čiste začetnike lahko zelo učinkoviti, toda hitro lahko opazimo njihovo največjo pomanjkljivost – stacionarnost. Vsi se namreč zavedamo, da je teniška igra zelo dinamična, torej, kako nas potem lahko na teniško igro pripravi naprava, ki stoji na miru?

Problema se je zavedal tudi študent strojne fakultete in teniški navdušenec Toni Ulčar, ki si prizadeva, da se uporaba tehnologije izrabi za bolj učinkovito in realistično treniranje tenisa. Njegovo rešitev predstavlja teniški top Sportbot, ki je zmožen premikanja po peščenih in trdih igriščih.

IMATE DODATNA VPRAŠANJA?

Vse teniške navdušence prijazno vabimo, da z nami delite svoja mnenja, ponudite ideje za izboljšave, ali Toniju postavite vprašanje na info@sportbot.tech. Za dostop do najnovejših informacij pa ste vabljeni, da obiščete spletno stran: https://sportbot.tech/ .