Alexander Zverev pošilja sporočilo s suvereno zmago

Tretji igralec sveta je poslal jasno sporočilo, ki pravi, da ne bo izgubljal časa z uvodnimi krogi. Začel je suvereno s 6:1, 6:1 in 6:2 proti Ricardasu Berankisu v 1 uri in 9 minutah za 15. posamično zmago na turnirjih velike četverice.

Zverev je morda res najbolj konstanten igralec na turnirjih serije Masters, ampak je hkrati najbolj konstanten pri slabših rezultatih na Grand Slamih. Nemec še ni uspel doseči četrtfinala, a je odločen, da to letos spremeni. Lepe možnosti bo imel, kljub težkemu žrebu, v Parizu, kar je prikazal že z odlično predstavo prejšnji teden proti Rafaelu Nadalu. Do zmage mu je zmanjkalo samo malo, morda celo en deževni premor manj.

Sascha je udaril 29 winnerjev in nanizal le 15 neizsiljenih napak. Dominiral je prav v vseh aspektih igre. Še največ škode nasprotnikom povzroča prav njegov servis, ki ga je pripeljal do lahkega prvega niza po samo 25 minutah. Nasprotnik ni zdržal tempa, ki mu ga je narekoval Zverev. Nič se ni spremenilo niti v tretjem nizu, kjer je Zverev na svoj začetni udarec izgubil samo tri točke.