Alexander Zverev odhaja na zaslužen počitek

Čas je prišel, da si Alexander Zverev privošči nekaj počitka. Za Nemcem je nekaj napornih tednov, saj je dosegel finale Miamija, nato pa odšel v Valencijo skorajda nemudoma. V četrtfinalnem obračunu Davisovega pokala proti Rafaelu Nadalu je doživel hud poraz, in čeprav je prej premagal Davida Ferrerja, je v povratnih enojicah z igrišča odšel močno poklapan.

Porazi v Davisovem pokalu, pred nabito polnimi tribunami, pred skorajda celotno državo, ko se boriš za svojo ekipo, so porazi še toliko bolj boleči. Zverev se je še dobro držal. Vedel je, da ni najbolje pripravljen. “Samo utrujen sem, to je vse. Nisem robot, samo človek. Soočil sem se z najboljšim peščenim igralcem v zgodovini,” je povedal 20-letnik. Rafael Nadal je imel ogromno časa, da se je pripravil na obračun, saj od OP Avstralije ni igral. Treniral je na pesku in saniral poškodbo, toda zdi se, da je sedaj pripravljen na osvajanje turnirjev.

Na instagramu je Zverev dodal: “Sem več kot samo ponosen na svojo ekipi. Bili smo dve točki stran od tega, da bi premagali Španijo na pesku. Tako blizu smo bili, toda malce prekratki. Čestital bi rad španski reprezentanci in še posebno enemu največjih borcev, kar smo jih imeli v športu, Davidu Ferrerju. Želim in srečno pot. Čas za ekipo Nemčije bo še prišel!”

Sedaj si bo Zverev za nekaj dni spočil, nato pa ga čaka že nastop v Monte-Carlu.