Alcaraz prvič v tretjem krogu Wimbledona; Murray izpadel

Španski najstnik Carlos Alcaraz se je v sredo prvič uvrstil v tretji krog teniškega turnirja za Grand Slam v Wimbledonu z zmago v treh nizih nad Nizozemcem Tallonom Griekspoorjem.

Carlos Alcaraz Wimbledon 2 - Alcaraz prvič v tretjem krogu Wimbledona; Murray izpadel
Carlos Alcaraz mirno v tretji krog (Foto: SN)

Alcaraz, ki šteje rosnih 19 let, je zmagal s 6:4, 7:6 (0), 6:3 in se bo pomeril z Nemcem Oscarjem Ottejem za uvrstitev v osmino finala. Otte je prej potreboval le 15 minut, da se je uvrstil v tretji krog, ko je njegov ameriški tekmec Christian Harrison predal dvoboj zaradi poškodbe.

Andy Murray razočaral angleške navijače Wimbledona

Britanski teniški igralec Andy Murray, nekdanja številka ena, ne bo zaigral v tretjem krogu turnirja za veliki slam v Wimbledonu. Škotski teniški zvezdnik, dvakratni zmagovalec Wimbledona med posamezniki v letih 2013 in 2016, je v drugem krogu moral priznati premoč Američanu Johnu Isnerju, ki je ljubljenca občinstva ugnal s 3:1 v nizih.

Nekdanji prvi igralec sveta Murray je Wimbledonu doživel svoj prvi poraz doslej v drugem krogu. Pred tem je bilo njegovo najzgodnejše slovo s svete trave v tretjem krogu leta 2005 in lani. Petintridesetletni Murray, ki je sam visok 191 cm, je skušal ukrotiti servis 37-letnega ameriškega veterana, ki je visok čez dva metra, a mu to ni najbolje uspelo.

“Vsekakor nisem boljši teniški igralec od Andyja Murrayja. Morda sem bil danes zgolj nekoliko boljši od njega,” je dejal Isner, ki v svoji vitrini še nima lovorike s turnirjev za Grand Slam.

Vir: Tenis Slovenija, STA