Alcaraz hodil po robu, po petih nizih pa strl odpor Tiafoeja

Španski teniški igralec Carlos Alcaraz je na dvoboju 3. kroga proti Američanu Francesu Tiafoeju hodil po robu, po treh urah in 53 minut dolgem dvoboju pa se je vendarle uvrstil v osmino finala turnirja za Grand Slam v Wimbledonu. Branilec lanskega naslova na sveti teniški travi je zmagal s 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (2) in 6:2.

Enaindvajsetletni igralec s Pirenejskega polotoka je bil večji del dvoboja v podrejenem položaju, v najbolj odločilnih trenutkih pa je vendarle pokazal svoje teniško mojstrstvo ter po hudem in napornem obračunu strl odpor pet let starejšega Američana.

Alcaraz je po zaostanku v nizih z 1:2 najboljšo predstavo prikazal prav v podaljšani igri četrtega niza, ki ga je gladko dobil s 7:2. Izjemno samozavestno igro je prikazal tudi v odločilnem petem nizu, že v tretji igri je odvzel začetni udarec tekmecu in nato na svoj servis povedel s 3:1. Svojo prevlado je potrdil tudi v nadaljevanju dvoboja, v peti igri je ponovil vajo in povedel s 4:1 ter dvoboj brez stresnih trenutkov pripeljal do končne zmage.

Španca, sicer tretjega nosilca turnirja z nagradnim skladom 52,3 milijona evrov, v osmini finala čaka zmagovalec ameriško-francoskega obračuna Brandon Nakashima – Ugo Humbert.

V moški konkurenci je zaradi dežja – poleg dvoboja med Alcarazom in Tiafoejem – končan le še en obračun, na njem je Američan Tommy Paul ugnal Kazahstanca Alexandra Bublika s 6:3, 6:4 in 6:2.

Vir: Tenis Slovenija, STA