Agencija za teniško integriteto suspendirala Nastjo Kolar

Nastja Kolar. (Foto: zimbio.com)

Nastja Kolar. (Foto: zimbio.com)

Slovensko teniško igralko Nastjo Kolar je mednarodna agencija za teniško integriteto (Itia) začasno suspendirala. Kot je agencija sporočila na svoji spletni strani, se suspenz nanaša na prekrške med letoma 2015 in 2020, končno kazen pa bodo določili naknadno.

Nastja Kolar. (Foto: zimbio.com)
Nastja Kolar. (Foto: zimbio.com)

Podobno odločitev o suspenzu je Itia sprejela še za Američanko Alexandro Riley. Pri Nastji Kolar je Itia našla 25 domnevnih kršitev teniških protikorupcijskih smernic, pri Američanki pa 15.

Igralkama očitajo prirejanje izidov oziroma poteka dvobojev, prepovedano sodelovanje pri stavah, nedovoljeno sporočanje informacij v živo ter neprijavljanja s stavami povezanih stikov.

Zaradi tega je Itia obe igralki z današnjim dnem začasno suspendirala, zaradi česar ne smeta nastopati na nobenem teniškem tekmovanju pod okriljem mednarodnih zvez.

Agencija Itia je neodvisna organizacija, ki so jo ustanovile krovne mednarodne teniške zveze (WTA, ATP, ITF in združenje turnirjev za grand slam), namenjena pa je zagotavljanju integritete na teniških tekmovanjih po vsem svetu.

Vir: Tenis Slovenija, STA