12. igralka sveta previsoka ovira za Jakupovićevo

Dalila Jakupović se je dobro upirala 12. igralki sveta. (Foto: zimbio.com)

Dalila Jakupović se je dobro upirala 12. igralki sveta. (Foto: zimbio.com)

Slovenski tenisačici Dalili Jakupović se v konkurenci posameznic ni uspelo prebiti v četrtfinale WTA turnirja v Seulu. 27-letna Primorka je nudila več kot dostojen upor 12. igralki sveta Kiki Bertens, ki pa je na koncu vseeno slavila zmago s 6:4 in 7:5. 

Dalila Jakupović se je dobro upirala 12. igralki sveta. (Foto: zimbio.com)
Dalila Jakupović se je dobro upirala 12. igralki sveta. (Foto: zimbio.com)

Dalila Jakupović se je prvič v karieri poizkusila zoperstaviti Nizozemki Kiki Bertens, ki prav v letošnji sezoni doživlja pravi preporod. Zmagovalka letošnje izvedbe turnirjev v Charlestonu in Cincinnatiju je tudi v Seul pripotovala z visokimi ambicijami in kot 2. nosilka lovi že tretjo letošnjo lovoriko.

Jakupovićeva, ki je v karieri že ugnala 18. in 19. igralko sveta, je obračun proti Nizozemki pričela neustrašno. V 4. igri si je pri vodstvu z 2:1 priigrala žogico za “brejk”, a je ni uspela izkoristiti, kasneje pa prvi niz izgubila s 4:6. V drugem je najprej kazalo, da Primorka ne bo več uspela parirati nasprotnici, saj je Bertensova hitro povedla s 4:1. Jakupovićeva je nato nadoknadila dva “brejka” zaostanka in tudi po dveh ubranjenih žogicah za zmago rezultat poravnala na 5:5. Tedaj si je Dalila priigrala 2 žogici za osvojeno igro na svoj začetni udarec, a Nizozemka je prišla do novega “brejka” in obračun v naslednji igri zaključila.

Ostajajo ji še dvojice

Kljub porazu v 2. krogu WTA turnirja v Seulu z nastopi v Južni Koreji Dalila Jakupović še ni zaključila. V konkurenci dvojic jo v paru skupaj s Hrvatico Darijo Jurak jo čaka nastop v četrtfinalu.

V Tokiu je z nastopi zaključila Katarina Srebotnik, ki je skupaj z Lyudmylo Kichenok klonila v četrtfinalu.

WTA Seul (Južna Koreja, $250,000, trda podlaga), 2. krog
Bertens K. (Niz/2) – Jakupović D. (Slo) 6:4, 7:5

Dvojice, četrtfinale:
Hon P./Sizikova Y. ali Choi J. H./Han N. – (2)Jakupović D./Jurak D.

Že izpadli:
2. krog: Tomljanović A. (Avs) – Zidanšek T. (Slo)  2:6, 6:1, 6:3
1. krog: Zidanšek T. (Slo) – Hercog P. (Slo) 6:1, 6:3
1. krog: Hsieh S.Y./Hsieh S-W. – Schmiedlova A. K./Zidanšek T. 6:4, 6:4WTA Tokio (Japonska, $799,000, trda podlaga), dvojice, četrtfinale
Kato M./Ninomiya M. – Kichenok L./Srebotnik K. 6:4, 2:6, 10:7