1. moška članska liga: V petek na Kodeljevem in v Mariboru boj za finale, izpadli Medvodčani

Pred moštvi v 1. moški članski ligi je vrhunec sezone. V boju za naslov prvaka so ostale le še štiri najboljše ekipe. V polfinalu bosta prednost domačega igrišča imeli igralci TD Slovan in zasedba ŽTK Maribor. 

Bodo Triglavani ubranili naslov prvaka iz lanske sezone?

Že na praznični torek smo poročali o tem, da sta se ekipi TK Terme Ptuj in TK Triglav Kranj prebili v polfinale ter se tako med najboljšimi štirimi pridružili igralcem TD Slovan in ŽTK Maribor.

Ptujčani so z rezultatom 5:2 odpravili TK Luka Koper. Točke za domačine so prispevali Miha Vetrih, Filip Jeff Planinšek, Jeremy Henri Gschwendtner ter dvojici Meh M./Vetrih M. in Gschwendtner J. H./Planinšek F. J., za Koprčane sta bila uspešna Enej Bonin in Alen Bill. 

Še prepričljivejši so bili igralci Triglava, ki proti TK Branik Maribor niso oddali točke. Uspešni so bili Aljaž Jeran, Matic Dimic, Luka Videnović, Mike Urbanija in Luka Miklavčič.

Polfinale bo na Kodeljevem in v Mariboru odigran v petek, zmagovalca sezone 2024 pa bomo dobili v nedeljo, 30. junija. Spomnimo, naslov iz lanske sezone brani TK Triglav, ki je bil v finalnem obračunu s 4:1 boljši od ŽTK Maribor.

Dramatičen razplet v tekmi za obstanek

V četrtek se je na igriščih v Medvodah odvijal boj za obstanek med slovensko ligaško elito. Pravi boj so uprizorili igralci ŠD LTA in TK Spin Medvode. Po tekmah v posamični konkurenci je bil rezultat 3:2 za Ljubljančane, Taj Dolenc in Marko Požonec sta v dvojicah rezultat uspela poravnati na 3:3, odločilna 7. tekma pa je pripadla bratoma Niku in Maku Mikoviću, ki sta bila s 7:5 in 6:4 boljša od dvojice Japelj J./Rozman A. 

1. MOŠKA ČLANSKA LIGA – PLAY OFF
Žreb
Poimenski seznam ekip 1. moška članska liga
Vsi rezultati

Četrtfinale, 25.6.
TK Terme Ptuj : TK Luka Koper 5:2
TK Triglav Kranj : TK Branik Maribor 5:0

Polfinale, 28.6.
TD Slovan : TK Terme Ptuj
ŽTK Maribor : TK Triglav Kranj

Finale, 30.6.
TD Slovan/TK Terme Ptuj : ŽTK Maribor/TK Triglav Kranj


Dvoboj za obstanek v 1. moški članski ligi

Četrtek, 27.6.
ŠD LTA : TK Spin Medvode 4:3