Zverevu ni pomagala niti družba teniške legende

Po težkem porazu v Wimbledonu, ko je Nemec Alexander Zverev izgubil proti Ernestsu Gulbisu, je ta začel razmišljati o načinih, kako bi izpopolnil svojo trenersko ekipo. Odločil se je za Ivana Lendla, mirnega in osredotočenega Čeha, ki je ponudbo sprejel in se malo kasneje tudi uradno pridružil ekipi. V ravno pravem času za OP ZDA. Zverev je sicer presegel lanskoletni rezultat, a klonil proti Philippu Kohlschreiberju.

Zverev išče nov vrhunski rezultat (Foto: ATP)

21-letnik si želi še izboljšati svojo igro, zato je stopil korak naprej in v ekipo dodal teniško legendo, ki je pred časom pomagal tudi Andyju Murrayju. “Razlog, zakaj sem z njim, je da zmagam največje turnirje. To je edini razlog, zakaj se je pridružil. Zabavno je, da je z nami. Upam, da se bo poznalo pri rezultatih. Izredno inteligenten človek je, tako kot igralec kot tudi trener. Ve, kaj potrebuješ, če želiš uspeti.”

Oče Alexander Zverev starejši je še vedno glavni trener, ampak Lendl predstavlja dodaten par oči. Pomagal mu bo predvsem pri psihološki pripravi na tekme. Mož je v svojem času zmagal 94 ATP turnirjev in zmagal 1068 tekem. Številke kažejo, da ve, kako zmagovati. “Veliko je taktičnega dela,” je povedal starejši Zverev. “Pokazal mi je, kako se lotiti tega dela. Treningi so naporni, ampak to so vedno bili, kadar jaz delam, hočem da je tako. Oba sva precej delavna, nisem eden tistih, ki  sede pri miru. Vedno skušam najti način, kako bi lahko kaj izboljšali.”