Zidanškova Wimbledona še ne zapušča

Zidanškova ostaja v Londonu. (Foto: Instagram)

Zidanškova ostaja v Londonu. (Foto: Instagram)

Slovenski tenisačici Tamari Zidanšek se v konkurenci posameznic v Wimbledonu ni uspelo prebiti v 3. krog, je pa zato 21-letna Konjičanka našla pot mimo 1. ovire v konkurenci dvojic. Tam je združila moči s Švedinjo Rebecco Peterson.

Zidanškova ostaja v Londonu. (Foto: Instagram)
Zidanškova ostaja v Londonu. (Foto: Instagram)

V četrtek je na zelenico Wimbledona stopilo kar 5 slovenskih predstavnic, kot edina pa se je do zmage prebila Tamara Zidanšek, ki je v konkurenci ženskih dvojic napredovala v 2. krog.

Zidanškova je v Wimbledonu sploh prvič v karieri združila moči s Švedinjo Rebecco Peterson in takoj prišla do zmage. Tako v prvem kot tudi drugem nizu se je sicer nasprotna dvojica Buzarenscu M./Olaru R. prebila do ‘breaka’ prednosti, a švedsko-slovenska naveza je v obeh primerih našla pot do preobrata.

Konec za Jakupovićevo, Klepačevo in Srebotnikovo

Za razliko od Zidanškove, v 1. krogu niso uspele priti do zmage Dalila Jakupović, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik. Še največ se je pričakovalo od Klepačeve, ki je skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko tvorila 11.-postavljeno dvojico. Najbolje se je upirala Jakupovićevo, ki je skupaj z Američanko Kaitlyn Christian klonila po dveh podaljšanih igrah.

Wimbledon, ženske dvojice, 1. krog
Kozlova Kat./Rodionova Ar. – Jurak D./Srebotnik K. 4:6, 6:2, 6:4
Sakkari M./Tomljanović A. – (11)Hradecka L./Klepač A. 6:3, 6:2
Aoyama S./Krunić A. – Christian K./Jakupović D. 7:6(3), 7:6(3)
Peterson R./Zidanšek T. – Buzarnescu M./Olaru R. 6:3, 7:6(4)

2. krog
Peterson R./Zidanšek T. – (10)Azarenka V./Barty A. [5.7.]