Zidanškova v treh nizih klonila proti najboljši Hrvatici

Zidanškova klonila v treh nizih. (Foto: Instagram)

Zidanškova klonila v treh nizih. (Foto: Instagram)

Na Odprtem prvenstvu ZDA se je že prvi dan na teren podala Tamara Zidanšek, ki ni uspela presenetiti 22. nosilke turnirja. Hrvatica Petra Martić je bila od Konjičanke po 2 urah in 4 minutah boljša s 6:4, 4:6 in 6:1. V torek na teren Bedene in Hercogova. 

Zidanškova klonila v treh nizih. (Foto: Instagram)
Zidanškova klonila v treh nizih. (Foto: Instagram)

Žreb na OP ZDA Tamari Zidanšek ni bil naklonjen, saj ji je že v 1. krogu za nasprotnico namenil Hrvatico Petro Martić, ki v letošnji sezoni doživlja do sedaj najboljšo sezono v karieri. 28-letna Dalmatinka je v Istanbulu prišla do prvega WTA naslova v karieri, kasneje se na Roland Garrosu prebila vse do četrtfinala, tudi v Wimbledonu pa je nastopala odlično in z nastopi končala v osmini finala.

Izsilila tretji niz, nato zmanjkalo moči

Zidanškova je obračun pričela dobro in v prvem nizu v polje spravila kar 84% prvih servisov. Odlično je kazalo do vodstva s 4:3, nato pa je Hrvatica nanizala 5 zaporednih iger in tako povedla s 6:4 in 2:0.

Konjičanka se ni predala, pri zaostanku z 2:4 rešila dve ‘break’ žogici, nato pa v 8. igri drugega niza sama izkoristila svojo prvo in rezultat poravnala na 4:4. Druga najvišje uvrščena Slovenka na WTA lestvici je izkoristila momentum in drugi niz po novem ‘breaku’ dobila s 6:4.

Za boljši rezultat in morebitno presenečenje pa je bil usoden začetek tretjega niza. Martićeva je ekspresno povedla s 4:0, več kot igro pa Zidanškovi nato ni več uspelo osvojiti.

Kljub porazu se Zidanškova od New Yorka še ne poslavlja, saj jo skupaj s Švedinjo Rebecco Peterson čaka še nastop v konkurenci dvojic.

OP ZDA (New York, $26.759.150, trda podlaga, zunaj), posamezno (Ž), 1. krog
Martić P. (Hrv/22) – Zidanšek T. (Slo) 6:4, 4:6, 6:1
Collins D. R. (Zda) – Hercog P. (Slo) [27.8., 19.00]


Posamezno (M), 1. krog
Kovalik J. (Svk) – Bedene A. (Slo) [27.8., 22.00]


Dvojice (Ž), 1. krog
(3)Dabrowski G./Xu Y. – Marozava L./Srebotnik K.
Aoyama S./Krunić A. – Peterson R./Zidanšek T.
Jakupović D./Santamaria S. – (WC)Di Lorenzo F./Li A.
Jabeur O./Stollar F. – (10)Hradecka L./Klepač A.