WTT: Nika Radišić v polfinalu dvojic

Nika Radišić v igri dvojic v polfinale. Matic Križnik v tem tednu hitro zaključil. 

Nika Radišić nasto. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

ITF PRO

Tilen Kovač je nastopil na Slovaškem, kjer je začel v kvalifikacijah. V kvalifikacijah je nanizal dve zmagi, ki sta ga prebili v glavni del turnirja z denarno nagrado 25. 000 ameriških dolarjev. Tam pa se je v 1. kolu pomeril z Madžarom Petrom Fajtom in v dveh nizih izgubil.

M25 Trnava
(Slovaška, trda podlaga)

1. kolo: Kovač  T. (Slo/Q) – Fajta P. (Mad) 2:6, 4:6


V Tuniziji je na mednarodnem turnirju z denarno nagrado 15. 000 ameriških dolarjev, v 1. kolu izgubil mlad Slovenec, Matic Križnik. Pomeril se je Italijanom Massimom Giunta, 7. nosilcem turnirja. V dveh nizih je Križnik izgubil.

M15 Monastir
(Tunizija, trda podlaga)

1. kolo: Križnik M. (Slo) – Giunta M. (Ita/7) 3:6, 2:6


V Španiji tekmuje Nika Radišić, ki si je že priigrala prvo zmago in se prebila v 2. kolo. V 1. kolu je bila boljša od Madžarke Natalie Szabanin, ki se je tako kot Slovenka v glavni del turnirja prebila skozi kvalifikacije. V dveh suverenih nizih je zmago slavila Radišić, ki pa V 2. kolu ni imela takšne sreče. Pomerila se je s Španko in 3. nosilko turnirja Irene Burillo Escorihuela in v dveh nizih izgubila. Na turnirju tekmuje tudi v igri dvojic skupaj z Anito Wagner sta prvič zaigrali v četrtfinalu in suvereno zmagali ter se prebili med najboljše štiri pare. V polfinalu se bosta pomerili s Francesco Curmi in Despino Papamichail.

W35 Terrassa
(Španije, pesek)

1. kolo: Radišić N. (Slo/Q) – Szabanin N. (Mad/Q) 6:4, 6:2
2. kolo: Radišić N. (Slo/Q) – Escorihuela I. B. (Špa/3) 4:6, 4:6

Dvojice, 1. kolo: Radišić N./Wagner A. – prosto
Četrtfinale: Radišić N./Wagner A. – Scilipoti S./Simunyu C. 6:2, 6:1
Polfinale: Radišić N./Wagner A. – Curmi F./Papamichail D.