WTA: Navdihnjena Belinda premagala Osako

Prvič po letu 2013 sta na nasprotni strani mreže stali Belinda Benčić in najboljša na svetu Naomi Osaka. Kljub temu je v dveh nizih po dobri uri tekme slavila Švicarka.

Naomi bo morala igrati bolje (Foto: Tennisworldusa.com)

6:3 in 6:1 je bilo po vsega 66 minutah igre za mlado Benčićevo, ki je izločila prvo igralko sveta Naomi Osaka. Zares je v dobri formi, kar kaže tudi zmaga na največjem turnirju po Torontu 2015, izjemne predstave iz Dubaja pa je prenesla še v Indian Wells.

Belinda je tekmo nadzorovala od samega začetka, medtem ko je Osaka proizvajala neizsiljene napake. To ni bila predstava dvakratne Grand Slam šampionke. Zmaga Benčićeve pa pomeni, da je sedaj ona ena izmed ožjih favoritk za končno slavje. “Nekoč bi se od takšnem porazu počutila zelo depresivno, zdaj pa sem povsem v redu, saj vem, da sem dala vse od sebe. Belinda je igrala res fenomenalno in prav nič nisem mogla storiti, da bi ji preprečila zmago,” je dejala Naomi Osaka

Kmalu bo dopolnila 22 let

Benčićeva, ki bo ta teden praznovala 22. rojstni dan, se vrača v svetovni vrh po nizu poškodb, ki so celo ogrozile njeno kariero. “Ta zmaga mi seveda veliko pomeni. Naomi je vendarle prva igralka na svetu in v prejšnjih mesecih je osvojila vse, kar se je dalo. Zelo sem zadovoljna s svojo igro. Počutim se samozavestno in močno,” je dejala Švicarka.