Wimbledon: Bedene dobro pričel, slabše končal

Bedene v Queensu že do tretje zmage. (Foto: Instagram)

Bedene v Queensu že do tretje zmage. (Foto: Instagram)

Slovenskemu tenisaču Aljažu Bedenetu v Wimbledonu ne bo uspelo ponoviti do sedaj najboljšega dosežka iz leta 2017. Tedaj je Ljubljančan prišel vse do 3. kroga, tokrat pa ga je že v 1. krogu zaustavila 17. nosilec, Italijan Matteo Berrettini. 

Bedene je pričel obetavno, a na koncu moral priznati premoč favoritu dvoboja. (Foto: Instagram)
Bedene je pričel obetavno, a na koncu moral priznati premoč favoritu dvoboja. (Foto: Instagram)

Najvišje uvrščeni slovenski tenisač tudi v Wimbledonu ni imel sreče z žrebom. Sprva je kazalo, da se bo tako kot v Roland Garrosu, tudi na sveti travi pomeril z Borno Čorićem, a je po odpovedi Hrvata prišlo do spremembe. Nasproti Aljaža Bedeneta se je postavil Italijan Matteo Berrettini, ki ima do sedaj za seboj izjemno sezono.

23-letni Rimljan je v peščenem delu sezone osvojil turnir v Budimpešti, pred kratkim pa izjemno formo potrdil tudi z naslovom na travnati podlagi v Stuttgartu in s prebojem v polfinale turnirja v Halleu.

Bedene vodil z nizom in ‘breakom’ prednosti

Vsi omenjeni rezultati so Italijana, sicer 20. igralca sveta, postavili v vlogo velikega favorita, a bolje je pričel Bedene. Slednji je prvi niz po 40 minutah dobil s 6:3, tudi v drugem pa vodil z 2:0. Berrettini se je v nadaljevanju prebudil in s 4 zaporednimi osvojenimi igrami stvari postavil na svoje mesto.

Drugi niz je Italijan dobil s 6:3, prednjačil pa tudi v tretjem nizu, ki se je končal še hitreje in s še bolj prepričljivim rezultatom v korist Berrettinija. V četrtem nizu je nato Bedene znova uspel zadržati vse svoje servisne igre, a v podaljšani igri moral priznati premoč Italijanu in se tako posloviti od letošnje izvedbe Wimbledona.

Lansko leto je Bedene v Wimbledonu prišel do 2. kroga, kar pomeni, da mu osvojenih točk iz lanskega leta ni uspelo ubraniti.

Wimbledon, posamezno (M), 1. krog
Berrettini M. (Ita/17) – Bedene A. (Slo) 3:6, 6:3, 6:2, 7:6(3)

Wimbledon, posamezno (Ž), 1. krog
Hercog P. (Slo) – Kužmova V. (Svk) 4:6, 7:6(5), 7:5
Jakupović D. (Slo) – Flipkens K. (Bel) 1:6, 3:6
Zidanšek T. (Slo) – Bouchard E. (Kan) 6:3, 5:7, 8:6
Juvan K. (Slo/Q) – Pliškova Kr. (Češ) 6:4, 2:6, 6:4

2. krog
Keys M. (Zda/17) – Hercog P. (Slo) [3.7.]
Zidanšek T. (Slo) – Wang Q. (Kit/16) [4.7.] 
Williams S. (Zda/11) – Juvan K. (Slo/Q) [4.7.]