Wimbledon: Bedene dobil novega nasprotnika

Bedene je pričel obetavno, a na koncu moral priznati premoč favoritu dvoboja. (Foto: Instagram)

Bedene je pričel obetavno, a na koncu moral priznati premoč favoritu dvoboja. (Foto: Instagram)

Slovenski tenisač Aljaž Bedene bi se moral v 1. krogu Wimbledona pomeriti proti Borni Čoriću, a je 22-letni hrvaški tenisač svoj nastop na tretjem turnirju za Grand Slam v sezoni odpovedal. Bedeneta zdaj čaka nastop proti vročemu Italijanu. 

Bedene je dobil novega tekmeca. (Foto: Instagram)
Bedene je dobil novega tekmeca. (Foto: Instagram)

Žalosten sem, da moram oznaniti, da to leto ne bom nastopil v Wimbledonu. Manjša poškodba v nepravem trenutku, me bo z igrišč oddaljila za 7-10 dni. Res sem se veselil nastopa v Londonu, a moram se posvetiti mojemu okrevanju in upam, da bom v London pripotoval ob koncu sezone,” je Borna Čorić oznanil na svojem Twitter računu in s tem dal vedeti, da bo naredil vse, da se prvič v karieri uvrsti na zaključni turnir najboljše osmerice v O2 Areni.

Po odpovedi Hrvata, ki bi se moral tako kot na Roland Garrosu v 1. krogu pomeriti proti Aljažu Bedenetu, je prišlo do nekaterih prerazporeditev nosilcev. Na mesto Čorića je tako padel 23-letni Italijan Matteo Berrettini, ki v letošnji sezoni naravnost blesti.

Izjemno formo, ki jo je kazal že na peščeni podlagi, je potrdil tudi na travnati podlagi, ko je v Stuttgartu najprej prišel do 2. naslova v sezoni, nato pa nastopil še v polfinalu turnirja serije ATP 500 v Halleu. Z Bedenetom sta se do sedaj pomerila 2-krat, obakrat v Budimpešti, prvič je zmagal Slovenec, drugič Italijan.

Wimbledon, posamezno (M), 1. kolo
Berrettini M. (Ita/17) – Bedene A. (Slo) [2.7.]