Vrnitev Andyja Murrayja navdušila teniško srenjo!

Andy Murray (Foto: ATP)

Trikratni zmagovalec turnirjev za veliki slam Andy Murray se bo na teniška igrišča v konkurenci posameznikov vrnil prihodnji teden na turnirju v Cincinnatiju sedem mesecev po operaciji kolka, zaradi katere je razmišljal celo o koncu kariere. Dvaintridesetletni Škot je prejel posebno vabilo organizatorjev za nastop na turnirju.

Andy Murray (Foto: ATP)

Britanski teniški zvezdnik se je po operaciji kolka konec junija uspešno vrnil na tekmovanja, a je za zdaj nastopal le v dvojicah.

V posamični konkurenci je v času odsotnosti s teniških igrišč izgubil uvrstitev med najboljšimi in je trenutno komaj na 325. mestu na svetovni računalniški lestvici ATP.

Murray je novico o vrnitvi na teniška igrišča v posamični konkurenci pospremil z objavo fotografije na družbenem omrežju Facebook v svoji značilni pozi, ko je (bil) na igrišču s stisnjeno pestjo: “To je ta občutek, ko dobiš posebno vabilo za nastop med posamezniki v Cinciju.”

Murrayja v prvem krogu čaka Francoz Richard Gasquet.

V letih 2012 in 2016 je osvojil olimpijska naslova med posamezniki, turnirje za grand slam pa je osvojil v letih 2012 na OP ZDA ter v letih 2013 in 2016 v Wimbledonu.

Murray sicer ni igral vse od OP Avstralije januarja, ko je po porazu v 1. krogu na s solzami polni novinarski konferenci dejal, da se boji, da je zanj po vseh težavah s kolkom kariere konec. Zdaj pravi, da je s tem vse v redu in da ne čuti bolečin ali kakršnih koli psihičnih posledic. Letos si želi zaigrati na zadnjem grand slamu sezone v New Yorku.

Vir: Tenis Slovenija, STA 2019