VIDEO: Rafael Nadal izničil priložnost Guida Pelle

11-kratni šampion Rafael Nadal ni imel najboljšega igralnega dneva, ampak je po hudem zaostanku prvem nizu vseeno našel pot nazaj in v dveh nizih izločil Guida Pello.

Rafa v polfinalu (Foto: Tennisworldusa.com)

Španec ni ponovil neuspeha Novaka Đokovića malo prej, čeprav je po petih igra v prvem nizu delovalo, kot da bi morda lahko videli še eno presenečenje. Guida Pella je začel izjemno in je lepo izkorišča ne tako prepričljivo predstavo Rafaela Nadala. Povedel je s 4:1 in je bil blizu tega, da poveča na 5:1, nato pa se je začel povratek Španca, ki na pesku deluje povsem prerojen. Brez fizičnih težav se giba kot 20-letnik, napada s forehandom in je neumoren v obrambi.

7:6 in 6:3 je bilo po 2 urah in 20 minutah, toda bolj pomembno je, to, da je Nadal prvem nizu nadoknadil tri brejke zaostanka! Ko je delovalo, da bo že naredil preobrat, mu je Guido Pella kljuboval še v 11 igri, za kar je bil nagrajen s servisom za zmago v prvem nizu. Tega ni izkoristil, zato sta šla v podaljšano igro, kjer pa smo spremljali enosmerni promet. V drugem nizu je Nadal igral veliko bolje in je brez težav pobegnil v polfinale, kjer se bo srečal s Fabijem Fogninijem. Italijan ga je v preteklosti že premagal na pesku in ta teden ponovno igra odličen tenis.