VIDEO: Kyrgios z divjo predstavo do finala Washingtona

Avstralec Nick Kyrgios in Rus Danil Medvedev sta finalista moškega teniškega turnirja ATP v Washingtonu z nagradnim skladom 1,8 milijona ameriških zelencev.

Nick Kyrgios (Foto: ATP)

V polfinalu je Kyrgios izločil prvega nosilca Grka Stefanosa Cicipasa v dramatičnem dvoboju s 6:4, 3:6 in 7:6 (9:7). Grk je že imel žogico za zmago, a je Avstralec rešil položaj, do zmage pa je prišel tudi po zaslugi odličnega servisa, saj je dosegel kar 19 asov.

Prvi niz je odločil “break” v tretji igri. Tudi v drugem je Avstralec odlično začel in povedel z 2:0, od ostali sedmih iger pa dobil le še eno. Tretji niz je odločila podaljšana igra, v kateri je Grk v končnici vodil s 6:5, Kyrgios pa je bil v končnici bolj zbran.

Za slabih 330.000 evrov, ki bodo pripadli zmagovalcu, se bo Avstralec pomeril z Medvedevom, ki je gladko s 6:2 in 6:2 premagal Nemca Petra Gojowczyka. Ta ne glede na poraz velja za presenečenje turnirja, saj se je nanj prebil kot srečni poraženec kvalifikacij.

Štiriindvajsetletni Kyrgios bo v finalu napadal šesto zmago v karieri in prvo po letošnjem uspehu marca v Acapulcu. Letos je Medvedeva na turnirju v Rimu že premagal. Leto mlajši Medvedev bo napadal četrto zmago. Letos se je februarja veselil v Sofiji.

Vir: Tenis Slovenija, STA 2019