Jakupovićeva brez nove zmage nad nizkoraslo Italijanko

Slovenska tenisačica Dalila Jakupović v svojem prvem nastopu v glavnem delu Odprtega prvenstva Avstralije v konkurenci posameznic ni uspela presenetiti 27. nosilke Camile Giorgi. Italijanka je po 55 minutah igre slavila zmago s 6:3 in 6:0 ter se tako Primorki oddolžila za lanski poraz v Nottinghamu. 

Jakupovićeva je proti Italijanki osvojila tri igre. (Foto: GettyImages // Peter Parks)
Jakupovićeva je proti Italijanki osvojila tri igre. (Foto: GettyImages // Peter Parks)

Dalila Jakupović v začetku letošnje sezone še ni ujela pravih občutkov. Po porazih v uvodnem kolu turnirjev serije WTA International v Shenzhenu in Hobartu, je 27-letna Primorka klonila tudi v 1. krogu Odprtega prvenstva Avstralije. Nasproti ji je stala Italijanka Camila Giorgi, katero je Jakupovićeva v do sedaj edinem medsebojnem obračunu na travnati podlagi v Nottinghamu ugnala s 7:6(4) in 6:2.

Tokrat je bilo drugače, saj je na igrišču prednjačila Italijanka. V prvem nizu je bil za Jakupovićevo usodna že ena sama slabše odigrana igra na svoj začetni udarec. Giorgijeva se je do edine “brejk” žogice prebila v četrti igri in jo tudi izkoristila. Povedla je s 3:1 in kasneje prvi niz dobila s 6:3. Bolj enosmerno je bilo dogajanje v drugem nizu, ko je Italijanka hitro povedla s 3:0, po ubranjenih dveh žogicah za “brejk” (edini, do katerih se je na tekmi prebila Jakupovićeva) v 4. igri, pa je Giorgijeva drvela k zmagi in nasprotnici zavezala kravato.

Melbournea še ne zapušča

Kljub porazu Jakupovićeva z nastopi na letošnjem OP Avstralije še ni zaključila. Skupaj z Rusinjo Irino Khromachevo bo namreč nastopila tudi v konkurenci ženskih dvojic, kjer se bo v 1. krogu pomerila proti kazahstanski navezi Diyas Z./Putintseva Y.

OP Avstralije (Melbourne, trda podlaga), posamezno (Ž), 1. krog
Giorgi C. (Ita/27) – Jakupović D. (Slo) 6:3, 6:0