VIDEO: Halepova se je tokrat rešila primeža Estonke

Simona Halep do prve zmage po 5 mesecih. (Foto: zimbio.com)

Prva igralka sveta Simona Halep je v uvodnem krogu Odprtega prvenstva Avstralije prišla do prve zmage po skoraj petih mesecih in tako preprečila popoln deja vu. Tako kot na OP ZDA je bila namreč tudi tokrat prav Estonka Kaia Kanepi blizu novega velikega skalpa.  

Simona Halep do prve zmage po 5 mesecih. (Foto: zimbio.com)
Simona Halep do prve zmage po 5 mesecih. (Foto: zimbio.com)

Pisal se je 27. avgust lanskega leta, ko je Estonka Kaia Kanepi v 1. krogu Odprtega prvenstva ZDA pripravila prvovrstno presenečenje. S 6:2 in 6:4 je ugnala 1. igralko sveta Simono Halep. V Melbourneu je malo manj kot pol leta kasneje kazalo, da se bo zgodil popoln “deja vu” oz. da bomo videli že videno.

Kanepijeva je tudi tokrat močno udrihala po žogici in prvi niz dobila po dobljeni podaljšani igri z rezultatom 7:2. Tudi v drugem nizu je prišla do “brejka” prednost in povedla z 2:1. Tedaj je imela na svoj začeti udarec Estonka priložnost, da povede s 3:1, jo zapravila, ob prvi žogici za “brejk” Romunke pa naredila dvojno napako in 1. igralki sveta znova odprla vrata k zmagi. Halepova je to izkoristila, v 10. igri drugega niza izkoristila 4. žogico za niz in rezultat v nizih poravnala na 1:1. V tretjem je bila vidno boljša nasprotnica, Estonka pa je imela za nameček še nekaj težav z bolečinami.

Halepova je tako po 2 urah in 12 minutah prišla do prve zmage po skoraj 5 mesecih. “Po Cincinnatiju v avgustu lani nisem več prišla do zmage. To je zame lep dan in lep začetek sezone,” je po obračunu spregovorila Halepova in dodala, da je bilo proti Estonki znova zelo težko: “To je bila težka tekma. Vedela sem, da bom morala za zmago priti prav mimo Kaie. Je zelo težka nasprotnica. Morala sem biti močna v nogah, da sem lahko verjela v zmago. Nisem se predala, kar je bilo danes zares pomembno. Mislim da je to razlog, da mi je uspelo dobiti tekmo.

OP Avstralije (Melbourne, trda podlaga), posamezno (Ž)
Halep S. (Rom/1) – Kanepi K. (Est) 6:7(2), 6:4, 6:2

https://www.youtube.com/watch?v=QL5C2AzyRY8