VIDEO: Đoković zanesljivo v drugi krog

Đoković v drugi krog (Foto: US Open)

Srbski teniški igralec Novak Đoković je zanesljivo začel nastope na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Branilec lanskega naslova in prvi lopar na svetu je v uvodnem krogu turnirja z nagradnim skladom 57,238 milijona dolarjev po uri in 52 minutah premagal Španca Roberta Carballesa Baena s 6:4, 6:1 in 6:4.

Đoković v drugi krog (Foto: US Open)

Prvopostavljeni Đoković se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem današnjega ameriško-argentinskega dvoboja Sam Querrey – Juan Ignacio Londero. Poleg Đokovića sta napredovali tudi druga in tretja nosilka. Avstralka Ashleigh Barty je bila boljša od Kazahstanke Zarine Dijas z 1:6, 6:3 in 6:2, medtem ko je Karolina Pliškova ukanila rojakinjo Terezo Martincovo s 7:6 (6) in 7:6 (3).

Slovenski teniški igralki Tamari Zidanšek se ni uspelo prebiti v drugi krog letošnjega zadnjega letošnjega turnirja za grand slam. Na igriščih Flushing Meadows je bila prvi dan turnirja od Zidanškove boljša Hrvatica Petra Martić, ki je zmagala s 6:4, 4:6 in 6:1.

Slovenske barve bosta v posamični konkurenci zastopala še Aljaž Bedene in Polono Hercog, v dvojicah pa Andreja Klepač in Katarina Srebotnik. Žreb je določil, da bo Bedene začel proti Slovaku Jožefu Kovaliku, Hercogovo pa čaka Američanka Danielle Collins.

Vir: Tenis Slovenija, STA