VIDEO: Bedene v 1. nizu zapravil lepo priložnost in izpadel

Edini moški predstavnik Slovenije na Odprtem prvenstvu Avstralije Aljaž Bedene v 1. krogu turnirja ni uspel presenetiti 4. nosilca Alexandra Zvereva. 29-letni Ljubljančan je v prvem nizu kot prvi nasprotniku odvzel servisno igro, a nato izgubil kar 8 iger zapored. 

Aljaž Bedene ni uspel presenetiti 4. nosilca. (Foto: Getty Images)
Aljaž Bedene ni uspel presenetiti 4. nosilca. (Foto: Getty Images)

Aljaž Bedene še drugo leto zapored na Odprtem prvenstvu Avstralije ni imel sreče z žrebom. Lansko leto mu je že v 1. krogu napredovanje preprečil končni zmagovalec Roger Federer, tokrat pa se je 29-letni Ljubljančan bil primoran pomeriti s 4. nosilcem Alexandrom Zverevom. Četrti igralec sveta je za zmago s 6:4, 6:1 in 6:4 potreboval uro in 56 minut.

Slovenski tenisač, ki na OP Avstralije do sedaj še ni uspel preskočiti 1. ovire, se je že v prvi igri prebil do žogice za “brejk”. Nemec se je takrat še rešil, z odličnim udarcem ob prihodu Nemca na mrežo, pa je Bedenetu do “brejka” uspelo priti v sedmi igri. Ko je Aljaž serviral za potrditev “brejka” je Nemec poskrbel za nekaj zares dobrih udarcev, ekspresno prišel do “ribrejka” in kasneje tudi do osvojenega niza s 6:4. Niz osvojenih iger varovanca Ivana Lendla se je nadaljeval tudi v 2. nizu, ko Bedene nikakor ni uspel ustaviti naleta Nemca. Ta je povedel s 5:0 in drugi niz po vsega 32 minutah dobil s 6:1.

V začetku tretjega niza sta igralca po enkrat odvzela servis nasprotniku, zadnjič pa je Bedene povedel po peti igri v nizu, ko je prešel v vodstvo s 3:2. V naslednji servisni igri Bedeneta je Zverev prišel do novega “brejka”, povedel s 4:3 in kmalu zatem izkoristil drugo zaključno žogico za zmago.

OP Avstralije (Melbourne, trda podlaga), posamezno (M), 1. krog
Zverev A. (Nem/4) – Bedenea A. (Slo) 6:4, 6:1, 6:4

https://www.youtube.com/watch?v=5opvk3AQwiE