V Shenzhenu konec za Dalilo in Rolo, Kavčiča ustavil dež

Blaž Kavčič se bo v 2. krogu pomeril proti Japoncu Itu. (Foto: zimbio.com)

Blaž Kavčič se bo v 2. krogu pomeril proti Japoncu Itu. (Foto: zimbio.com)

Sreda na Kitajskem za slovenski tenis ni bila kaj prida uspešna. Blažu Kavčiču sicer dobro kaže na obračunu proti Belorusu Ignatiku, a ga je na poti do zmage ustavil dež, na žalost pa sta se od turnirja v Shenzhenu že poslovila Blaž Rola in Dalila Jakupović. Radišičeva je v Turčiji klonila v 1. krogu, v Poreču pa se je slovenska trojica uspešno kvalificirala v glavni del turnirja. 

Blaž Kavčič se bo v 2. krogu pomeril proti Japoncu Itu. (Foto: zimbio.com)
Blaž Kavčič bi se v primeru zmage v 2. krogu pomeril z Japoncem Itom. (Foto: zimbio.com)

Po tem, ko sta se v torkovem večeru od turnirja v Indian Wellsu poslovili Srebotnikova in Klepačeva, tudi sreda za slovenski tenis ni prinesla rezultatov, kakršnih smo si želeli. Blaž Rola, ki se je v Shenzhenu uspešno prebil skozi kvalifikacije, je v 1. krogu glavnega dela turnirja izzival 5. nosilca Yannicka Madna in bil pri tem neuspešen. Nemec je prvi niz dobil s kar 6:2, malenkost bolje pa je Ptujčan vstopil v drugi niz, ko je imel pri vodstvu z 1:0 na voljo žogico za brejk. Na žalost je Blaž ni izkoristil, takoj v naslednji igri brez dobljene točke izgubil svojo servisno igro, v pa nadaljevanju dobil samo še dve igri.

V Shenzhenu je te dni prav tako nastopala tudi Dalila Jakupović in sicer na 60.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije Futures. V 1. krogu je uspešno šla mimo Sharipove, v 2. krogu pa jo je zaustavila 113. igralka sveta Viktoria Kuzmova. Slovakinja je prvi niz dobila kljub temu, da je že zaostajala z 2:4, v drugem pa je Jakupovićeva prav tako zapravila prednost s 5:3, a na koncu vseeno obračun popeljala v odločilni tretji niz. Tam je pričela odlično, hitro povedla z 2:0, pri zaostanku s 3:4 pa je imela odlično priložnost za povratek v obračun, a ni izkoristila treh vezanih priložnosti za brejk in klonila s 3:6.

Odlično  s turnirjem serije ITF v Turčiji nadaljuje Nika Radišič, ki je s 7:5 in 6:2 ugnala Pantuchovo. Vesele novice prihajajo tudi iz Poreča, kjer so Nik Razboršek, Tom Kočevar-Dešman in Mike Urbanija uspešno prestali kvalifikacijski test in se prebili v glavni del turnirja.

Challenger, Shenzhen (Kitajska), $75.000, 1. krog:
Rola B. (SLO/Q) – Maden Y. (Nem/5) 2:6, 3:6
Ignatik U. (Uzb) – Kavčič B. (SLO/3) 7:6(3), 3:6, 2:3 (40:A)*

ITF, Shenzhen (Kitajska), $60.000, 2. krog:
Kuzmova V. (Svk/3) – Jakupović D. (SLO) 6:4, 5:7, 6:3

ITF, Antalya (Turčija), $15.000, 1. krog:
Pantuckova (Svk) – Radišič N. (SLO/Q) 5:7, 2:6
Stanković A. (Srb) – Erjavec V. (SLO)

ITF, Poreč (Hrvaška), $15.000, pesek, 4. krog kvalifikacij:
Razboršek N. (SLO/1) – Dal Santo T. (Ita) 6:0, 6:0
Kočevar-Dešman T. (SLO/2)  – Žmak D. (Hrv) 6:3, 3:6, 6:4
Urbanija M. (SLO/3) – Peters F. (Nem) 6:3, 6:0

* – zaradi dežja je obračun prekinjen.