V Portorožu start največjega teniškega turnirja pri nas

Aljaz Bedene during ATP Press conference with Aljaz Bedene, on July 25th, 2019, in Ljubljansko kopalisce Kolezija, Ljubljana, Slovenia. Photo by Grega Valancic / Sportida

Od danes do nedelje bo v Portorožu potekal največji teniški dogodek v Sloveniji. Na turnirju serije challenger se bo za nagradni sklad v višini 50.000 dolarjev potegovalo 48 igralcev, med njimi rekordno število Slovencev, sedem, vključno z najboljšima, Aljažem Bedenetom, ki je prvi favorit za zmago, in Blažem Rolo, ki je tretji nosilec.

Photo by Grega Valancic / Sportida

Glede na to, da na turnirjih challenger od letos naprej sodeluje šestnajst igralcev več kot v preteklih sezonah, so nosilci v prvem krogu prosti, kar pomeni, da danes Aljaž Bedene in Blaž Rola ne bosta nastopila.

Bodo pa lahko gledalci prvi dan glavnega turnirja videli kar šest slovenskih nastopov. V kvalifikacijah za dve prosti mesti bosta igrala 18-letni Filip Jeff Planinšek in argentinski Slovenec Tomas Lipovšek Puches.

Njun dvoboj je na sporedu ob 10. uri, preostali štirje Slovenci – Nik Razboršek, Sven Lah, Mike Urbanija in Tom Kočevar Dešman – pa bodo nastopili v popoldanskem času oziroma po 19. uri.

Aljaž Bedene se bo v prvem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja med Hugom Nysom iz Monaka, specialistom za igro dvojic in 76. igralcem na svetu v tej kategoriji, ter Ukrajincem Ilijo Marčenkom, 459. igralcem sveta med posamezniki.

Blaž Rola, ki je s 139. mestom tretji najvišjepostavljeni igralec (pred njim je poleg Bedeneta še Italijan Lorenzo Giustino na 130. mestu), se bo najverjetneje v torek pomeril z boljšim iz dvoboja Tejmuraz Gabašvili (Rusija) – Edan Leshem (Izrael).

Vir: Tenis Slovenija, STA