V Parizu ne bodo tolerirali teniške oprave Williamsove

Na letošnjem Odprtem prvenstvu Francije je Serena Williams nosila prav posebno “Catwoman” obleko, kot so ji ime nadeli teniški navdušenci. Kot kaže, je oprava šla v nos organizatorjem turnirja. Predsednik francoske teniške zveze Bernard Giudicelli je povedal, da česa podobnega ne bomo več videli.

Podobnih teniških oprav ne bodo več tolerirali (Foto: Tennisworldusa.com)

Takšen je načrt, so sporočili na čelu z Giudicellijem. “Malo pozno je, ker so obleke in oprave že v nastajanju, ampak poskrbeli bomo za to in sporočilo proizvajalcem teniških oprav, da ne bodo ponovili napake. Šli smo predaleč. Obleka Serene Williams, takšna kot jo je nosila letos, ne bo več sprejemljiva. Moramo spoštovati teniško tradicijo, mesto in igro.”

Williamsova je takrat svojo opravo poimenovala “Wakanda navdihnjena Catwoman obleka” in naj bi predstavljala vse ženske, ki so prestale veliko mentalnih in psiholoških ovir ter so se uspele vrniti. “Grand Slami imajo pravico da naredijo tako, kot hočejo,” je komentirala Američanka. “Ne razumem. Če so nekatere stvari takšne zaradi zdravstvenih razlogov, zakaj ne bi bile v redu. Smo še zelo daleč od OP ZDA, ampak pajkice sem nosila, da sem imela dober pretok krvi. Da sem poskrbela za svoje zdravje.”

Williamsova do zmage v dveh nizih proti sestri na Odprtem prvenstvu ZDA

Serena trenutno odlično nastopa v New Yorku, kjer je včeraj premagala sestro Venus v dveh lahkih nizih. “Ne vem, če sem glavna favoritinja. Da bi bila, dvanajst mesecev po tem, ko sem imela otroka, bi bilo zelo zanimivo. Ne vem, kakšen žreb imam. Ampk če hočem biti najboljša, moram v vsakem primeru začeti premagovati teh ljudi. Ni mi važno. Moraš se soočiti z ovirami, to je moje sporočilo, ki ga hočem predati naprej.”