V Madridu izžrebali skupine Davisovega pokala

V Madridu so izžrebali skupine za finale prenovljenega teniškega Davisovega pokala. Branilci naslova Hrvati bodo igrali v skupini B skupaj s Španijo in Rusijo. Finale bo v Madridu, tam bo sodelovalo 18 ekip med 18. in 24. novembrom.

Francoska reprezentanca (Foto: Tennisworldusa.com)

Francozi, finalisti leta 2018, bodo igrali v skupini A z Japonsko in Srbijo. V skupini C bodo igrali Argentina, Nemčija in Čile, v skupini D Belgija, Avstralija in Kolumbija, v skupini E Velika Britanija, Kazahstan in Nizozemska, v skupini F pa ZDA, Italija in Kanada.

Kje bo slovenska reprezentanca?

  • Žreb je določil, da bo slovenska teniška reprezentanca v svojem edinem nastopu letos v Davisovem pokalu gostovala v Egiptu. Gostitelji morajo v naslednjih dneh sporočiti, ali bo dvoboj aprila ali septembra.

Slovenija, ki si je lani komaj zagotovila obstanek v drugi evroafriški skupini, na žrebu v Londonu ni bila med šestimi nosilci. Kapetan Miha Mlakar je po žrebu povedal: “Dobili smo nasprotnika, proti kateremu smo favoriti, v kolikor bomo tam nastopili z najboljšimi igralci. Gostovanja v Davisovem pokalu so vedno neugodna in zahtevna.”

Egiptovska reprezentanca v svoji najmočnejši postavi razpolaga z naslednjimi igralci: Mohamed Safwat (198. ATP), Youssef Hossam (404.) in Karim Mohamed Maamoun (487.).

Davisov pokal v nižjih skupinah se letos igra po nekoliko spremenjenem sistemu. Termina za igranje sta dva, in sicer 5. in 6. aprila, oziroma od 13. do 15. septembra. Zmagovalec dvoboja bo napredoval v prvo evroafriško skupino, poraženec pa nazaduje v tretji rang tekmovanja.

Vir: Tenis Slovenija, STA