V izjemnem vzdušju Federer gladko boljši od Andersona

Kljub bolečemu porazu v prvem krogu, se je Roger Federer mojstrsko pobral in zapustil skupino kot zmagovalec. Od Kevina Andersona je bil boljši s 6:4 in 6:3, sedaj pa ga čaka dan počitka, saj bodo jutri na vrsti Novak Đoković, Marin Čilić, Alexander Zverev in John Isner.

Roger Federer je našel pravo formo (Foto: Zimbio.com)

Današnji poraženec se bo moral zadovoljiti z drugim mestom v skupini, ta pa ga bo najverjetnje pripeljal do polfinalnega obračuna z Novakom Djokovičem. Danes smo spremljali odličen obračun med Kevinom Andersonom in Rogerjem Federerjem. 6-kratni zmagovalec zaključnega turnirja je pokazal odličen tenis, pri katerem smo lahko občudovali agresivnost od prve do zadnje točke. Južnoafričan je na dvoboj prišel še neporažen na tem turnirju.

Kevin Anderson je v prvih dveh krogih je pokazal izjemno zanesljivi predstavi, še posebej pa je navdušil proti Keiju Nishikoriju (prepustil mu je samo eno igro). Tudi tokrat ni igral slabo, vendar je bil na drugi strani še boljši Federer, ki finalistu Wimbledona preprosto ni pustil “dihati”. Federer je tokrat uspel obdržati nizko število neizsiljenih napak, kar mu je omogočalo agresivno igro, s katero je držal nasprotnika za osnovno črto in je s tem lažje prihajal do točk. Švicarski “maestro” na svojega nasprotnika še čaka, po vsej verjetno pa bo to Alexander Zverev, ki se bo jutri pomeril proti Johnu Isnerju.