Tudi ko si na vrhu, dvomiš vase in v svoje sposobnosti

Roger Federer mora odgovarjati na mnoga vprašanja, tako športna kot osebna. Švicarja so novinarji spraševali, kako se je izboljšal kot igralec in človek skozi kariero.

Roger Federer je običajno nasmejan (Foto: Tennisworldusa.com)

Tretji igralec sveta je bil najboljši zato, ker se je vedno želel še izboljšati. Tudi ko je bil na vrhuncu svojih teniških moči. “To je bil vedno moj cilj, da rastem kot igralec in oseba. Vsak dan grem na igrišče, na trening, da dam vse od sebe in delam na tem, kako bom še boljši.”

“Enako je za ostale igralce. Nisem nič drugačen. Moraš pa najti nove načine, kako se motivirati. Vedno iščem način, kako bi premagal druge tenisače. Mogoče je to tehnična zadeva in si pogledam tekme izpred desetih let. Danes igram malo drugače.”

Ampak z leti se vsi spremenimo. “Pomembno je, da vedno znaš oceniti svojo igro. Vase sem dvomil tudi takrat, ko sem bil najboljši, ne samo kadar je bilo težko. Ko ti gre dobro, se je lažje soočiti s takšnimi trenutki, ko dvomiš.” Švicar pa je opozoril tudi na zavajajoče medije. “Na začetku je težko, ker si vzameš čas in skušaš razložiti sebe, igro, misli, oni pa te prikazujejo po svoje, glede na njihovo podobo.”

“Vidijo te na igrišču in mislijo, da si točno tak tudi v privatnem življenju. Podoba se izkrivi. Nekaterim to ni všeč, zato sem tudi jaz poskušal na razne načine,  da bi me videli drugače. Včasih jim moraš dati več čas, da te razumejo na pravi način. Naučil sem se, kako ravnati z mediji. Nočem biti zamorjen, ko moram dati intervju, zato se ob tem raje zabavam.”