Tsitsipas: “Đokovića sem zgrabil kot buldog”

Pred enim letom je bil sedaj 20-letni Grk Stefanos Tsitsipas števil 168 moškega tenisa. Igral je na Challenger turnirju v Portorožu, sedaj pa je finalista Masters turnirja, ki je v enem tednu premagal kar štiri tekmovalce iz najboljše deseterice. 

“Sanjal sem, da bi igral na takšnem stadionu,” je povedal Tsitsipas, ki se počuti navdihnjeno. “Spomnim se, da sem bil v Portorožu in gledal po televiziji, saj sem istočasno nastopal tam. Vsak dan sem gledal tekme in si želel, da bi bil tukaj. Zato mi te zmage pomenijo še toliko več.”

“Sedaj razumem, da je bolj preprosto, kot se zdi,” je dodal Tstsipas. “Moram verjeti in si zaupati. Nisem presenečen, da sem dosegel finale.” Grk je Novaka Đokovića na poti do finala premagal v dveh nizih. “Vedel sem, da igram dober tenis, in imel sem že podobne tekme, le da jih nisem zaključil. Na koncu sem izgubil niz. Tukaj pa sem ostal miren, poskusil sem nekaj novih stvari in uporabljal več variacije. Igral sem pametno. Samozavesten sem bil in ga čakal, nato pa sem ga zagrabil kot buldog in ga držal. Izvršil sem načrt, ampak moral sem biti potrpežljiv. Nedvomno mi je pomagalo, da velikokrat treniram z njim.”