Toni: “Rafa bi bil boljši kot Federer, če bi igral z desno roko”

Toni Nadal, stric in bivši trener Rafaela Nadala, je mnenja, da bi bil Rafa še boljši, če bi igral z desno roko. Zanimiva teorija, glede na to, da je največja kvaliteta Španca prav njegov levičarski forehand. 

Bi bil Nadal še boljši, če bi začel igrati z desno roko (Foto: Tennisworldusa.com)

“Ko otrok je igral dvoročni backhand in dvoročni forehand. Oba je igral na enak način,” je povedal Toni Nadal. “Vedel sem samo, da bo moral igrati z eno roko, zato sem mu rekel, da se mora odločiti. Med najboljših deset ni igralcev, ki bi igrali dvoročni forehand. Izbrala sva levo roko, ker sem mislil, da je levičar. Star je bil pet let. Mislim, da če bi začel igrati z desno roko, bi bil boljši kot Roger Federer.” 

Se bo Toni ponovno lotil vloge trenerja? “Ne. Situacija je precej drugačna, zato ker je Rafael moj nečak. Lahko sem mu povedal, kar sem želel. Kot na primer, da bova danes trenirala 1 uro ali 2, 3 ure. Danes je drugače z mlajšimi tenisači, ker želijo slišati le pozitivne stvari. Če igralcu rečem, da ni dovolj dober in zato dela napake, se prikaže jezni oče, ki me bo okaral. Rafaelu sem vedno lahko povedal resnico. Zato sva bila tako močna!