Toni Nadal: “Oponašali smo Federerja”

Rafael Nadal je pogosto moral najti način, kako biti uspešen. Najprej je dominiral na pesku, nato to ni bilo več dovolj in je zmagal Wimbledon. Nato je leta 2011 izgubljal proti Novaku Đokoviću, pa je vseeno našel način, kako premagati Srba. Moral se je prilagoditi. 

Toni Nadal je oponašal trenerske tehnike Rogerja Federerja (Foto: Tennisworldusa)

Seveda mu je pri tem pomagal njegov stric in trener Toni Nadal. V nedavnem intervju za Babolat je Toni razložil, kako so se razvijali skozi leta. “Ko smo prišli na turnejo, je bil Rafael zelo svež. Imel je dobro telo, sedaj je njegovo fizično stanje slabše.”

Toni je povedal, da so razumeli, da se morajo prilagoditi. “Danes nisem več njegov trener, popolnoma sem se spremenil tako kot trener kot tudi oseba. Nihče ne ostane enak. Ko sem se pridružil turneji, sem videl Rogerja Federerja, Novaka Đokovića, Davida Ferrerja in Andyja Murrayja. Oponašal sem jih, gledal sem Federerja, videl sem, kako je bil treniran. Samo opazoval sem.”

Vedno so si zastavljali kratkoročne cilje. Da bi zmagali 10 Roland Garros turnirjev, je bilo nepredstavljivo. “Ko je zmagal prvič, že tisto je bilo nekaj neverjetnega.

“Vsakdo, ki začne igrati kot majhen, ima sanje, da bi zmagal Grand Slam. Za nas, Špance, je bil Roland Garros zelo poseben.”