Toni: “Ljudje mislijo, da Rafa nima talenta”

Bivši trener Rafaela Nadala, njegov stric Toni, je hvalil svojega nečaka. 58-letnik je dejal, da mnogi v Špancu ne vidijo talenta, ampak samo trdo delo, kar je daleč od resnice.

Rafa in Toni (Foto: Tennisworldusa.com)

“Rafael je imel čudno koordinacijo in včasih so mislil, da nima talenta, ampak ga ima veliko, saj lahko odigra izjemne udarce. Več let sva se s Franciscom Roigom pogovarjala, da če bi igral, kot bi moral, kdo ve, koliko bi osvojil. Ampak Rafa je igral razumel drugače. Evolucija je prišla zaradi njegovih poškodb, ki so ga prisile, da je iskal druge načine.”

Eden najboljših teniških trenerjev je dejal, da je ekstra težko, ko moraš prebroditi še težave s poškodbami. “Moraš spremeniti način treniranja, ampak na koncu se je vse dobro izteklo. Rafa mi je velikokrat povedal, da je utrujen od bolečin. Takrat sem mu odvrnil, da bi mnogi menjali njegov položaj za svojega. Težke situacije so del življenja. Ne razumem, kako lahko kdo igra brez strasti. Če uživaš v delu, je že užitek nagrada. Igrati brez strasti je manj elegantno.”