Tommy Haas ve, zakaj je Mirka končala kariero

Tommy Haas je razkril pravi razlog, zakaj je Mirka Vavrinec končala svojo teniško kariero. Bivši 2. igralec sveta je dober prijatelj družine Federer in dobro ve, kako pomemben člen Rogerjeve ekipe je Mirka, in to že od samega začetka, ko sta se z Rogerjem, očetom njunih štirih otrok, spoznala na olimpijskih igrah v Sydneyju. 

Roger in Mirka (foto: Tennisworldusa.com)

V intervjuju za ‘Sportz.cz’ je Nemec Tommy Haas spregovoril o ženi Rogerja Federerja, na Slovaškem rojeni Mirki Vavrinec, ki je igrala za švicarsko reprezentanco. “Kot bivša profesionalna tenisačica dobro razume profesionalno teniško življenje. Poškodbe ji žal niso dovolile nadaljevanje kariere in vedno je ljubila Rogerja. Ceni ga. Brez nje bi mu bilo veliko težje,” je povedal Haas. “Mirka je bila v njegovi ekipi od samega začetka. Spoznala sta se leta 2000 v Avstraliji. Takrat ga je prevzela. Izgubil je tekmo za srebrno medaljo, domov je odšel brez medalje, nato pa je začel razmerje z Mirko.” 

Haas je pokomentiral tudi uspeh 4. igralca sveta, sonarodnjaka Alexandra Zvereva. “Njegova družina ima ogromno izkušenj, ker je tudi njegov brat Mischa odličen tenisač. Alex pa ima še velik potencial, ker je tako visok, z osnovne črte je konstanten in močan, poleg tega pa je še samozavesten. Še vedno se lahko izboljša. Definitivno bo osvojil Grand Slam.”

https://www.youtube.com/watch?v=qa9byGtciAA