Tomić se bo pridružil slovenski Davis Cup reprezentanci!

Bernard Tomić bi lahko bil velika okrepitev za Slovenijo. (Foto: zimbio.com)

Kar ena petina pripadnikov slovenskega naroda živi izven meja Republike Slovenije, od tega jih precej najdemo tudi v Avstraliji. Najnovejša novica je, da tudi korenine vrhunskega tenisača Bernarda Tomića segajo v Slovenijo, kar mu omogoča igranje za slovensko Davis Cup reprezentanco. Bernard bo to izkoristil. 

Bernard Tomić bi lahko bil velika okrepitev za Slovenijo. (Foto: zimbio.com)
Bernard Tomić bi lahko bil velika okrepitev za Slovenijo. (Foto: zimbio.com)

Že nekaj časa je jasno, da se strasti v avstralski zvezi in tamkajšnji Davis Cup reprezentanci ne bodo pomirile. Kapetan Lleyton Hewitt v prednost postavlja svojega varovanca Alexa de Minaurja in ostale obetavne mladeniče, več kot jasno pa je, da je med drugimi odpisal Nicka Kyrgiosa in Bernarda Tomića.

Oče pravkar omenjenega tenisača sliši na ime Ivan in prihaja s Hrvaške, mati Adisa pa prihaja iz Bosne in Hercegovine. Najnovejša novica je, da korenine tenisača segajo tudi v Slovenijo. Pradedek po materini strani Brane Hribar je bil Slovenec, živel je v Šmarju pri Jelšah.

Res je, dovolj imam teh igric, ki se jih gredo v avstralski Davis Cup reprezentanci. Moje korenine segajo tudi v Slovenijo in odločil sem se za igranje v slovenski Davis Cup reprezentanci. Zahvalil bi se Teniški zvezi Slovenije za priložnost. Prepričan sem, da lahko z Aljažem Bedenetom poseževa tudi po preboju v svetovno skupino,” je po odločitvi spregovoril Tomić.

Ker je Tomić zadnjo tekmo za avstralsko Davis Cup reprezentanco odigral leta 2016, bo lahko za Slovenijo debitiral že septembra proti Egiptu.