Bernard Tomić mežikal novinarki in grozil Hewittu

Kdo govori resnico? Bernard Tomić, ki kapetana avstralske reprezentance obtožuje pristranskosti pri izbiri igralcev, saj naj bi Hewitt v ospredje potiskal svoje varovance? Ali Hewitt, ki Tomića obtožuje nešportnega obnašanja in mu je pri 16 letih odvzel nastop v Davisovem pokalu, saj se par ni zmogel sporazumeti? Resnica verjetno tiči nekje vmes.

Bernard Tomić je mežikal novinarki (Foto: Tennisworldusa.com)

Oče in sin še nikoli nista sedla skupaj za intervju, toda sedaj sta jezna dovolj, da se prikažeta pred kamero. Problematični Bernard Tomić, ki danes velja za igralca z neizkoriščenim potencialom, je spregovoril o sporu z legendarnim Lleytonom Hewittom. Za avstralski program ’60 Minutes’ je delil svoj pogled na nekatere kontroverzne dogodke iz njegove preteklosti. Ob neposrednih vprašanjih novinarke je Bernard Tomić zavračal odgovornost za položaj, v katerem se je znašel, in ji pri tem vseskozi mežikal.

“Ne morem izničiti slovesa, ki sem si ga pridobil v zadnjih desetih letih. Naredil sem, kar sem naredil. Zašel sem v težave izven igrišča, bil sem aretiran. Je, kar je, a to je nekaj drugega,” je o sporu s kapetanom avstralske teniške reprezentance Lleytonom Hewittom.

“Ne moreš 16-letniku groziti, ‘če mi ne poveš tega in tega, ne boš več igral’,” je dodal Tomić. Njegov oče se je pritožil na zvezi, vendar so njegove pomisleke preslišali. “Ustrahoval in nadlegoval me je. Star sem bil 16 let in za tem stojim,” je dodal.

Tomić je o Hewittu spregovoril po porazu na OP Avstralije. “Nihče ga ne mara. Nočemo igrati, ker je uničil celoten sistem. Pojdi stran, kaj še delaš tukaj? Upokojen si, kaj delaš v tenisu?” je izjavil. Hewitt je nekdanjemu varovancu očital verbalne grožnje, tako njemu osebno kot njegovi družini. “Grozil sem mu. Rekel sem mu, da ga bom nokavtiral, če se mi bo približal na en meter. Ali sem omenil njegovo družino? To je nizkotno. Kako nizkoten si lahko, da omenjaš družino in otroke? Nikoli ne bi grozil otrokom. Res se je spustil nizko. Zdaj ga bom nokavtiral, če se mi približa na dva metra,” je obljubil.