To se zgodi, če Thiem primer lopar Rafaela Nadala

V Parizu, na zadnjem Masters turnirju sezone,  je Dominic Thiem najavil, da bo obnovil partnerstvo s proizvajalcem teniških loparjev Babolat. Podpisali so pogodbo, ki ga zavezuje do konca leta 2024.

Thiem bo obdržal Babolat (Foto: Tennisworldusa.com)

Avstrijec se je prvič povezal s francoskim proizvajalcem leta 2014, novo partnerstvo pa bo pričelo veljati v začetku 2019. Predsednik Babolata, Eric Babolat, je na novinarski konferenci s Thiemom in trenerjem Gunterjem Bresnikom podal izjavo, in kje bolje to opraviti, kot v mestu, kjer je Thiem doživel največji uspeh kariere. Zaigral je v polfinalu Roland Garrosa, kjer je izgubil proti Rafaelu Nadalu, največjemu ambasadorju Babolata.

Thiem uporablja lopar Pure Strike, ki mu dovoljuje dovolj moči in kontrole. Thiem nikoli ni igral z modelom Nadala, ki uporablja Puro Aero.Če bi poskusil, bi večina žog končala izven igrišča.” 

Avstrijec se je dotaknil tudi novega pravila, ki ga prakticirajo v Milanu, da si igralci sami nosijo brisače. “To je dobro, saj je perfektna rešitev. Moramo paziti na čas, ampak v nekaterih državah, kjer je vroče, se zelo potiš in potrebuješ brisačo. Ampak tega ni potrebno početi pobiralcem žog. To je popolna rešitev.”