Tipsareviću ni ostalo drugega kot ponovna operacija

Janko Tipsarević je moral ponovno na operacijo. Bivši igralec najboljše deseterice je že moral enkrat pod nož zaradi bolečine v stegenski mišici tako na desni kot na levi strani. Srb, ki je od junija 2016 do julija 2017 zabeležil zgolj 600 ATP točk, napoveduje vrnitev v sezoni 2018. 

Janko kljub operaciji ostaja pozitiven (Foto: Instagram)

To je edina možnost, da bo še lahko igral ta prečudoviti šport. “Ne preostane mi drugega, kot da prestanem operacijo na obeh nogah, saj mi mišici povzročata bolečino. To se vleče že zadnje štiri mesece,” je razkril Tipsarevič. Operirala sta ga dr Orawa in dr Lempainen in sodeč po besedah Janka, ki jih je delil na družbenem omrežju, je poseg potekal brez posebnosti. “Pričakujem, da se vrnem v uvodnih mesecih letošnje sezone. Imam družino in prijatelje, ki mi pomagajo prebroditi to nesrečno obdobje. To bo moja zadnja večja operacija kot profesionalni tenisač.”

33-letnik še vedno trpi za istimi bolečinami, ki so ga preganjale v zadnjih 18 mesecih. Nazadnje je nastopal na OP ZDA, nato pa si je vzel premor, da bi poskušal poškodbo sanirati po naravni poti. Sreča mu ni bila naklonjena, zato se je odločil za poseg. Trenutno je uvrščen na 147. mesto ATP lestvice.

V čast bo po njem imenovana ulica na meji med Srbijo in Kosovom

Skupina entuziastičnih teniških oboževalcev je v majhni vasi blizu meje med Srbijo in Kosovom sprožila peticijo, da bi poimenovali ulico po tenisaču Janku Tipsareviću. Brus je majhna vasica, ki čaka na odločitev lokalne skupnosti. Srbski as že uživa v pozornosti, saj je na spletu že objavil fotografijo pred omenjenim znakom.