Tipsarević: “Novak bo v petih letih podrl vse rekorde”

Dvakratni četrtfinalist na OP ZDA in večkratni polfinalist na turnirjih serije Masters Janko Tipsarević je bil že med 8 najboljših tenisačev na svetu leta 2012, ko so se začele težave s poškodbami. Desna peta mu je onemogočla, da nadaljeval, zato je v sezoni 2013 dobil smao 20 tekem.

Janko in Novak sta dobra prijatelja (Foto: Tennisworldusa.com)

Najhujše pa je šele sledilo, saj je zamudil celotno 2014 sezono zaradi tkivnega tumorja. Maja je prestal dve operaciji in je izpadel iz TOP 2000 na svetu. Potem pa je šele 2017 nakazal vrnitev, ko je zmagal dva Challenger turnirja v Banggkoku in se je vrnil nazaj med TOP 100. Janko je dobil še dve Challenger kroni aprila, nato pa so prišle nove težave; moral je odpovedati preostanek sezone zaradi operacije na obe stegenskih mišicah. Šele na OP Avstralije je odigral prvo tekmo po OP ZDA 2017. Grigor Dimitrov ga je premagal v štirih nizih.

Srb bo v sezoni 2019 še enkrat pritisnil, če lahko vnovič doseže TOP 100. Pravi, da je drugače pripravljen končati kariero. “Začel bom snemati lastne besede. Bil sem z Novakom lansko pomlad v Monte-Carlu, kjer sva govorila o vsem, in sem rekel Vajdi, Jeleni in Novaku, da je le vprašanje časa, kdaj bom nehal. Gledali so me, kot da sem zmešan. Takrat je bil on 17. igralec sveta in sem mu rekel, da bo prvi v naslednjih 12 mesecih. Novak je bil čisto zdrav, izogibal se je poškodbam, ampak sprejel je napačno odločitev in se je prehitro vrnil. Ampak povedal mi je, da je brez bolečin v komolcu, tako da sem bil presenečen, kako hitro mu je uspelo. Mislim, da bo podrl vse rekorde. Na tem nivoju bo igral še kakšnih pet, šest let. Pri 37 ali 38 letih bo še vedno dominanten.”