[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Thompson zmagovalec teniškega turnirja v Los Cabosu

Avstralski teniški igralec Jordan Thompson je zmagovalec turnirja ATP v Los Cabosu. Štirideseti igralec sveta je v finalu premagal 12. igralca z lestvice ATP Norvežana Casperja Ruuda s 6:3 in 7:6 (4) za svoj prvi naslov ATP v karieri.

Baez dobil argentinski finale v Riu de Janeiru

Argentinski teniški igralec Sebastian Baez je zmagovalec turnirja serije ATP 500 v brazilskem Riu de Janeiru z nagradnim skladom 1,95 milijona evrov. V finalu je s 6:2, 6:1 ugnal rojaka Mariana Navoneja. Dvoboj je trajal uro in 24 minut.

Tsitsipas za vsak as Acapulcu daruje po 1000 dolarjev

Grški teniški zvezdnik Stefanos Tsitsipas je pred nastopi na teniškem turnirju v mehiškem Acapulcu napovedal, da bo za vsak dosežen as na letošnjem odprtem prvenstvu Mehike mestu podaril po 1000 dolarjev. Tenisač želi s tem vsaj malo pomagati mestu, ki ga je oktobra lani močno prizadel orkan Otis, poročajo agencije.

Predsednik češke in evropske teniške zveze Ivo Kaderka v priporu

Praško sodišče je sporočilo, da je v četrtek priprlo vodjo češke teniške zveze Iva Kaderko zaradi obtožb goljufije in domnevne zlorabe državnih subvencij. Šestdesetletnemu Kaderki, ki je od 2020 tudi predsednik evropske teniške zveze, grozi deset let zapora.

Murray se spogleduje s koncem kariere

Andy Murray, nekdaj prvi teniški igralec sveta, se spogleduje s koncem kariere poklicnega igralca tenisa. Najverjetneje mi ni preostalo veliko, a bom dal vse od sebe v zadnjih nekaj mesecih, ko še igram, je dejal 36-letni Škot in namignil, da vstopa v zadnje mesece svoje kariere. Murray trenutno igra na turnirju ATP v Dubaju.