[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Nova teniška sezona tudi na portalu Teniški svet prinaša nekaj novosti. Rubrika “Teniški pregled tedna” bo tista, ki bo vsako soboto ponudila prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile tisti teden.

Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se rado kakšno spregleda, zato bomo vsako soboto preverili, kaj se je dogajalo v preteklih dneh v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Skupinski del finala Davisovega pokala prestavljen na september

Mednarodna teniška zveza (ITF) je zaradi povratnih informacij, ki jih je dobila od igralcev glede napornega zaključka sezone, prestavila skupinski del finala Davisovega pokala na september. Izločilni boji, ki se začnejo s četrtfinalnimi dvoboji, ostajajo na koledarju novembra.

Đoković še vedno upa na nastop v Indian Wellsu

Necepljeni prvi teniški igralec sveta Novak Đoković še ni opustil upanja, da bi nastopil na Mastersu v Indian Wellsu. “Danes ne morem vstopiti v ZDA. Počakajmo, kaj se bo zgodilo. Mislim, da se bodo stvari v naslednjih tednih spremenile,” je po uspešni vrnitvi na teniško turnejo v Dubaju dejal 34-letni Srb.

Zverev udarjal po sodniškem stolu in zmerjal; Nemec diskvalificiran!

Olimpijski prvak v tenisu Alexander Zverev si je zaradi “nešportnega obnašanja” prislužil diskvalifikacijo s turnirja ATP v Acapulcu. Tretji igralec sveta je po porazu v dvojicah jezo stresel nad sodnikom in z loparjem večkrat udaril v stol, na katerem je še vedno sedel glavni sodnik dvoboja.

ATP Acapulco: Zverev postavil rekord za najkasnejši zaključek tekme!

Preden je bil Alexander Zverev diskvalificiran, je odigral tekmo, ki se je zavlekla vse do 4.55 zjutraj, s čimer sta z Jensonom Brooksbyjem postavila rekord. Sta pa za las zgrešil še en rekord, to je najdaljša tekma v zgodovini turnirja.

ATP Dubaj: Vesely presenetil Đokovića, Medvedev v ponedeljek št. 1 na svetu!

Češki teniški igralec Jiri Vesely je na turnirju serije ATP 500 v Dubaju v Združenih arabskih emiratih v četrtfinalu izločil srbskega zvezdnika Novaka Đokovića. Slavil je s 6:4, 7:6 (4) in tako Rusu Daniilu Medvedevu omogočil, da bo v ponedeljek prvič v karieri zasedel prvo mesto na lestvici ATP.